Rowwen Heze live in City Lido. Foto: PR
Rowwen Heze live in City Lido. Foto: PR Foto:

Rowwen Heze live in City Lido

GROENLO - Rowwen Hèze komt op zaterdag 14 oktober naar City Lido aan de Kerkstraat in Groenlo voor een concert. Dit optreden maakt onderdeel uit van de Poptoer 2017.

De naam van Rowwen Hèze is inmiddels meer dan gevestigd. Al ruim dertig jaar is de band te vinden in theaters, feesttenten, op festivals en in clubs. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Zij brengen opzwepende, energieke liedjes, polka's, Ierse folk en tex mex, afgewisseld met gevoelige ballades. Met teksten waarin liefdevol het leven van alledag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp.

Een Rowwen Hèze show wordt gekenmerkt door een zingende, hossende menigte. Lekker meezingen met 'Auto, Vliegtuug' en 'Bestel Mar'. Op het einde van de avond als iedereen moe maar voldaan weer naar huis gaat, is de dag dat heel 'Holland Limburgs lult' weer 'n stap dichterbij.
De deuren gaan om 21.00 uur open. De early bird ticket zijn inmiddels uitverkocht. Overige tickets kosten in de voorverkoop €20 en indien nog verkrijgbaar kosten de tickets aan de deur € 24. Kaarten zij verkrijgbaar via http://www.citylido.nl/events.


www.citylido.nl, www.rowwenheze.nl


Stadsmuseum opent poorten voor alle inwoners Oost Gelre

GROENLO - Zoals bekend bestaat het stadsmuseum aan de Mattelierstraat Groenlo dit jaar tachtig jaar. In deze krant werd er al uitvoerig over geschreven. Om ook de inwoners van Oost Gelre bij dit heuglijke feit te betrekken, wordt op zaterdag 30 september een open dag gehouden met een 'koffieklets', zoals het wordt aangeduid.

Dat betekent een gratis kopje koffie met iets lekkers erbij voor iedereen die komt. Op deze manier kunnen belangstellenden kennis maken met het museum en bekijken wat het museum zoal te bieden heeft.

Kinderen
Ook de kinderen zijn meer dan van harte welkom. Voor hen worden er bovendien, onder begeleiding, puzzeltochten gehouden. Ook krijgen zij gratis ranja en koek. Bovendien gaat de bekende theatergroep 'Voor Galg en Rad' de bezoekers verrassen met een optreden.

Naast het Stadsmuseum wordt een heksenwaag geplaatst. Men kan zich dan laten wegen om aan te tonen dan men geen heks is. Een spannende gebeurtenis die in vroeger tijden heel wat opschudding veroorzaakte en nu misschien wel weer.

Om het geheel een look anno 1627 te geven zal naast de waag kleding uit die tijd beschikbaar worden gesteld om zo verkleed op de heksenwaag te kunnen plaatsnemen. Vervolgens kunnen ouders, familieleden, vrienden enzovoort daar leuke foto's van schieten als een blijvende herinnering aan de gebeurtenis.
Het stadsmuseum hoopt op een grote toeloop en ontvangt iedereen met veel plezier op zaterdag 30 september.