De belangrijkste winnaars van de zomeravondcompetitie Pitch & Putt 2017. Foto: Theo Huijskes
De belangrijkste winnaars van de zomeravondcompetitie Pitch & Putt 2017. Foto: Theo Huijskes Foto:

Pitch & Putt Golfclub in Groenlo grootste van Nederland

GROENLO - "Nederland telt op dit moment achttien Pitch & Putt golfbanen, waarop tevens Pitch & Putt golfclubs actief zijn. Ik ben ontzettend trots dat wij met betrekking tot het aantal leden en de georganiseerde activiteiten de grootste club van Nederland zijn. Blij ben ik ook met het gegeven dat de baan hier met de daarop spelende club niet alleen een verrijking is voor Marveld Recreatie, maar voor de gehele gemeenschap Groenlo."

Door Theo Huijskes

Deze woorden sprak directeur Edwin Bomers van het Groenlose vakantiepark tijdens de jaarlijkse en tevens zevende achtereenvolgende slotavond van de zomeravondcompetitie Pitch & Putt 2017.
Op De Blanckenborg, als onderdeel van Marveld Recreatie, waren in de afgelopen week de deelnemers aan de zomeravondcompetitie van dit jaar bijeen voor een gezellig, afsluitend samenzijn. Een uit 24 wedstrijdavonden bestaande competitie, waarmee op woensdag 5 april een begin werd gemaakt en op woensdag 20 september werd afgesloten. Ook een competitie waarbij diverse records, en dat wat betreft deelname en behaalde scores, werden gebroken. Zo namen van de 70 leden tellende club gemiddeld 44 personen deel aan de wekelijkse wedstrijdavond.
Ook dit jaar stond het totale sportieve en ontspannende gebeuren onder de nauwgezette leiding van het drietal Jan Arends, Nico Winkel en Jos Penterman. Waren het Winkel en Penterman, die zich tijdens de slotavond met name bezighielden met het uitreiken van de verschillende prijzen, Arends nam in vogelvlucht het gehele seizoen door. Woordvoerder Arends was vooral te spreken over de nog steeds stijgende lijn met betrekking tot de sportieve prestaties op de baan. "Maar als organisatie zijn wij bovenal tevreden met de aanwezigheid van een club met honkvaste leden, waar gezelligheid en saamhorigheid de boventoon voeren. Wordt bij het voetbal de 3e helft omarmd, wij doen dat hier met de 19e hole", aldus Arends, die dankwoorden sprak aan het adres van Marveld Recreatie, het team De Blanckenborg, de greenkeepers, sponsoren en anderen. De uitslagen mét foto zijn te vinden op www.groenlosegids.nl.