Jonge modellen tonen de nieuwste mode op de rode loper in hartje Groenlo. foto: Kyra Broshuis
Jonge modellen tonen de nieuwste mode op de rode loper in hartje Groenlo. foto: Kyra Broshuis Foto:

Mode en Kunst op zonnige zondag in hartje Groenlo

GROENLO- Met het fraaie nazomerweer als extraatje trok Mode & Kunst Groenlo afgelopen zondag veel belangstelling. De modeshows, die niet meer op een podium worden gehouden maar door de hele stad lopen, is en blijft een succesnummer. Op de rode loper lopen de mannequins, dressmen en kinderen door het centrum van Groenlo. Uiteraard gekleed in de nieuwste najaars- en wintermode. De kledingstukken zijn te koop in bij de deelnemende winkels die goede zaken doen op deze mooie dag. Ook de andere winkels zijn open en dat zorgt voor een gezellige drukte in de stad.

Door Kyra Broshuis

Sinds enkele jaren is het onderwerp mode samengegaan met kunst en dat is een goede zet gebleken. In tal van panden in de binnenstad laten kunstenaars hun werk zien en bij BS22 vertelt Anke Sitter aan de hand van prachtige foto's over haar reizen naar onder andere India en Peru. In hetzelfde pand vertelt Barbara Pavinati over haar innerlijke reis. Aan de overkant, bij van Hart van Grolle, wordt de bezoeker vanaf boven toegezongen door Lily Lion. Beneden zijn kunstwerken te zien van onder andere Kim Olyslager en Marlon Groot Zevert. Verschillende bezoekers volgen een mini-workshop brush kalligrafie en handlettering van Bold Statements.
Op de terrassen is het goed toeven. De modeshow komt er langs dus de toeschouwers zitten eerste rang. Regelmatig klinkt er een applaus als de modellen voorbij komen. Ook bij het Stadsmuseum is het druk en er wordt goed gebruikt gemaakt van de extra rondleidingen. Bij Atelier Neuray wordt er kunst gemaakt met schminksjablonen door Crea Rose. Netty Neuray exposeert ook met haar eigen schilderijen. De hele binnenstad staat in het teken van mode en kunst en die combinatie is absoluut een blijvertje, zo zegt Tessa ten Barge namens de organisatie: "Mode en kunst is een prachtig combi en de interactie met het publiek zorgde voor nog meer sfeer en beleving." Ook Joske Elsinghorst die het kunstgedeelte organiseerde is blij met de vele bezoekers. "Alle deelnemende kunstenaars hebben een leuke middag gehad met heel aandachtig publiek. De mensen kwam kijken, luisteren én meedoen, heel mooi."