Zondag 1 oktober wordt de 31e editie van de Kaak Kanonsloop gehouden in Groenlo. foto: PR
Zondag 1 oktober wordt de 31e editie van de Kaak Kanonsloop gehouden in Groenlo. foto: PR Foto:

Zondag 1 oktober Kaak Kanonsloop

GROENLO- De Lopersvereniging Groenlo organiseert voor de 31e keer de bekende Kaak Kanonsloop in Groenlo. Aanstaande zondag, 1 oktober, wordt deze run gehouden in en door het prachtige decor van vestingstad Groenlo. De route voert de lopers onder andere langs de gracht en over een nieuw uitgezet parcours over de Grolse Weiden.

Door Kyra Broshuis

Trainingen
Hardlopen is dé sport van deze tijd en dat merkt ook de Lopersvereniging. Steeds meer hardlopers melden zich aan voor de professionele trainingen en ook de starters vinden een goed onderkomen bij de vereniging. Er wordt op drie dagen in de week getraind; elke zondagochtend, elke dinsdagavond en elke donderdagochtend. De vereniging verzorgt diverse trainingen voor zowel beginners, recreanten als ervaren lopers die bijvoorbeeld ook veel deelnemen aan wedstrijden.

Afstanden
De Kaak Kanonsloop is geschikt voor alle lopers en voor zowel leden als niet-leden. De run kent dit jaar twee afstanden: de 5 kilometer en de 10 kilometer. "We hebben dit jaar geen 2,5 kilometer zoals de voorgaande jaren. Die afstand is vervangen door de Kidsrun met een totale lengte van 1630 meter. Deze run start om 12.30 uur en de deelname is gratis. Om 13.15 uur start de bekende sponsorloop voor de kinderen van de Groenlose basisscholen", vertelt Gerry van Dongeren namens de LVG.De 5 kilometer start om 10.00 en er kan ingeschreven worden bij basisschool De Ni-je Veste Wheme. Dat geldt ook voor de 10 kilometer die om 11.00 start. Inschrijving voor de 5 kilometer kost 5 euro en voor de 10 kilometer 7,50 euro. Beide afstanden beginnen bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan. De 5 kilometer-lopers lopen één ronde en de 10 kilometer-lopers twee. Voor de snelste drie mannen en vrouwen op deze twee afstanden zijn er mooie geldprijzen beschikbaar gesteld. "Bij deze editie gaan we gebruik maken van het tijdregistratiesysteem van Race Result met chips die achterop de startnummers zijn geplakt. De startnummers worden daarom direct na de finish ingenomen door de organisatie", zo legt Van Dongeren uit.

Voorinschrijven is mogelijk via de site www.lvggroenlo.nl. Wilt u meer informatie over de Kaak Kanonsloop dan kan men bellen met 06-51314790.


Grol heren 1 wint uit bij WSV Warnsveld

GROENLO - Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Grol aantreden tegen het uit de derde divisie gedegradeerde WSV. Grol verwachte een lastige wedstrijd en hoopte 1 punt te kunnen meenemen uit Warnsveld. Echter toen ze aankwamen zagen ze veel nieuwe gezichten. WSV had een totale metamorfose ondergaan en bestond nu uit een zeer jong getalenteerd team.

Grol begon met Menno als spelverdeler en Sean in de diagonaal. Bob en Joop op mid en Jeppe en Randy als PL. Maurice kwam Grol versterken als Libero. Helaas moesten Grol Lars missen vanwege een blessure. Frederik, de nieuwe spelverdeler overgekomen uit Utrecht, begon op de bank.
Vanaf het begin was het een spannende wedstrijd met veel ups and downs aan beide kanten en de ploegen lieten elkaar niet weglopen. Aan het einde van de 1e set was het toch Grol dat op 24-21 kwam. WSV kwam nog terug tot 24-23, maar toen maakte Sean het bevrijdende 25e punt waardoor het eerste wedstrijdpunt binnen was.
De tweede set gaf hetzelfde beeld met dien verstande dat WSV aan het einde op 24-21 kwam. Grol rechtte echter zijn rug en kwam terug tot 24-24 en ging erop en erover en haalde de set nog knap binnen met 26-24.
In de derde set mocht Frederik zijn debuut maken in mooie shirt van de VV Grol. Hij kwam de goed spelende Menno vervangen. Deze set pakte Grol snel een voorsprong van 5 punten, echter kwam WSV weer sterk terug en halverwege stond het 15-15. Tot 19 ging het gelijk op tot Grol een sprintje trok en de set met 25-19 binnen haalde.
Helaas was de concentratie in de vierde set weg of de honger gestild. De jonge honden van WSV gaven niet op ondanks dat de wedstrijd al verloren was en dit resulteerde de laatste set in een 13-25.
Aankomende zaterdag spelen de heren thuis tegen het gepromoveerde Victoria.


Uitslagen laatste vlucht Blauwe Doffer

GROENLO - Het Vliegseizoen 2017 werd zaterdag 23 september afgesloten met een natourvlucht vanuit het Belgische Quievrain. Door 17 liefhebbers worden 340 duiven ingekorfd, hetgeen betekent dat er om 114 prijzen zal worden gespeeld. Als het startsein om 12.00 uur heeft geklonken, is de eerste prijsduif om 15.38.58 uur voor M. Kl. Falckenborg. De laatste prijs komt op naam van Leo Huurneman. Aanvankelijk is het weer dusdanig dat er niet verantwoord kan worden gelost in de ochtenduren. Er werd laat gelost. M. Kl. Falckenborg pakt de eerste prijs en vervolgens 9 prijzen van de eerste 10. In totaal 43 uit 57. Tweede op de uitslagenlijst wordt R. te Molder met een zeer nette 8 uit 10 en derde B. Brockötter met 4 uit 8; altijd nog 50% prijs. De uitslag: - M. Kl. Falckenborg 57 mee/43 pr, R. te Molder 10 mee, 8 prijs, B. Brockötter 8 mee, 4 prijs, J. Brockötter 36 mee, 17 prijs, L. Huurneman 17 mee, 8 prijs, H. Lubbering 43 mee, 11 prijs, M. van Melis 17, 4 prijs, H. Goossens2 mee, 2 prijs, H. & M. van Haaften 14 mee, 8 prijs, J. Lansink & Zn. 5, 1 prijs, P. Teunissen 6 mee, 2 prijs, M. Goldewijk 18 mee, 6 prijs.