Leonie Heutinck (links) en Linea Verheijen zijn blij met hun nominatie voor beste Jonge Achterhoekse Ambtenaar. Foto: Barbara Pavinati
Leonie Heutinck (links) en Linea Verheijen zijn blij met hun nominatie voor beste Jonge Achterhoekse Ambtenaar. Foto: Barbara Pavinati Foto:

Leonie Heutinck en
Linea Verheijen genomineerd

Donderdag uitslag verkiezing Beste Jonge Achterhoekse Ambtenaar

Door Barbara Pavinati

OOST GELRE-. "Wij zijn als gemeente trots op de nominatie van onze twee medewerkers Leonie Heutinck en Linea Verheijen. Zij zijn voorbeelden van een hardwerkende, nieuwe generatie medewerkers binnen de gemeente," vertelt Chris Frencken, medewerker communicatie. Leonie en Linea staan in de finale voor de beste Jonge Achterhoekse Ambtenaar (JAA) van het jaar. Donderdag 28 september strijden zij om deze titel middels een pitch, debat en droomwens, in De Radstake "Het mooie is dat we het als gemeente samen doen," vinden Leonie en Linea, "Eigenlijk hadden we ook samen een presentatie kunnen geven. Het gaat ons niet om het winnen. De nominatie is al eervol en zegt eigenlijk genoeg over de gemeente Oost Gelre. We hebben al een prijs gewonnen."

Voorbereiding
De beide dames zijn vrij nuchter onder de nominatie. Leonie: "Ik ga ervoor en we zullen zien waar het schip strandt. Het belangrijkste voor mij is dat ik een goed verhaal vertel. Ik ben niet voor niets genomineerd en wil mezelf en de organisatie goed in the picture zetten." Ook Linea is blij met haar nominatie: "Het is een toch blijk van waardering voor al het harde werken. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die in de uitvoering werkt. Met voorbereiden ben ik nog niet echt bezig. Het is vrij druk op het werk en ik wil mijn aandacht vooral graag daarbij houden."

Leonie en Linea leggen uit: "De JAA-verkiezing is een jaarlijks terugkerende verkiezing voor jonge ambtenaren. Jonge Ambtenaren Achterhoek wil de jonge ambtenaren in hun kracht zetten en de positie van hen in de Achterhoek versterken. Ambtenaren tot 35 jaar kunnen bij de verkiezing genomineerd worden door collega's. Hier in de gemeente hebben flyers gelegen en er heeft een bericht op intranet gestaan. Wij zijn gekozen uit zeventien nominaties. Samen met Mario Huinink uit de gemeente Doetinchem staan we in de finale."

Durven benoemen
De nominaties van Leonie en Linea hebben om verschillende redenen plaatsgevonden. De criteria van het JAA waren: lef, impact en inspiratie. Linea denkt dat ze vooral om haar inzet en lef genomineerd is: "Ons team (administratie Onderwijs Welzijn en Zorg) heeft het afgelopen jaar een bewogen jaar. Wij hebben een breed scala aan taken en als uitvoerende partij bevinden wij ons nou eenmaal achteraan in de rij. Veranderingen zorgen achter de schermen voor deadlines en overuren. Middels mijn coördinerende rol binnen ons team en mijn actieve deelname binnen de regio probeer ik het geheel in goede banen te leiden. Regelmatig neem ik het voortouw wat denk ik als 'lef hebben' wordt gezien" Leonie wordt als medewerker Openbaar Groen en Landschap vooral gewaardeerd om haar vernieuwende ideeën: "Ik bedenk graag nieuwe en slimme oplossingen voor problemen die meestal op een traditionele wijze worden aangepakt. Ik kom vaak met een andere en duurzame oplossing." Chris besluit: "We zijn met onze inwoners in gesprek en daaruit komen vaak actiepunten. De jonge ambtenaren in Oost Gelre – Leonie en Linea zijn perfecte voorbeelden – durven te benoemen wat er beter en anders kan. Zij gaan op zoek naar oplossingen, ook als iets niet 1 op 1 in ons beleid past. Dat is niet altijd even makkelijk, maar gelukkig zijn er veel collega's die hen uitdagen om met ideeën te komen. Daar zijn we heel blij mee."


Voetbalveld Loreto geopend

LIEVELDE - Op zondag 2 oktober vond bij Huize Loreto, het klooster dat nu in gebruik is bij de Koptisch Orthodoxe Kerk in Nederland, de feestelijke opening van het volledig vernieuwde sportveld plaatsgevonden. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het sportveld te renoveren. De renovatiewerkzaamheden zijn door het nabijgelegen groenbedrijf Hacron uitgevoerd met een prachtig resultaat als gevolg.

Het veld werd op vrijdag nog een laatste keer gemaaid en verzorgd door Hacron. Hierna kwamen vrijwilligers van voetbalclub Erix van Lievelde om, ondanks hun drukke agenda, het veld te voorzien van lijnen voor het voetballen. Om 16.00 uur onthulde Bisschop Arseny het bord met de nieuwe naam van het veld: 'het veld van Eden'. Daarna verrichten verschillende geestelijken van de Koptisch Ortodoxe Kerk de officiële opening door het doorknippen van een lint. De bisschop heeft daarna de aftrap verzorgd van het eerste partijtje voetbal op het veld, dat werd gevolgd door verschillende andere wedstrijden.

De geestelijken verzorgen samen de officiële openingshandeling. Foto: PR