Burgemeester Bronsvoort, Hans Tops, Ine van Lith (één van de bedenkers van de naam) en Tonnie Zieverink proosten op de officiële opening van De Mattelier, foto: Kyra Broshuis
Burgemeester Bronsvoort, Hans Tops, Ine van Lith (één van de bedenkers van de naam) en Tonnie Zieverink proosten op de officiële opening van De Mattelier, foto: Kyra Broshuis Foto:

De Mattelier officieel geopend

GROENLO- Na een intensieve voorbereidingstijd en een relatief snelle (ver)bouw is vrijdagmiddag Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier officieel geopend. Een grote groep genodigden kwam directeur Tonnie Zieverink en stichtingsvoorzitter Hans Tops feliciteren met het prachtige nieuwe onderkomen.

Door Kyra Broshuis

"Welkom namens bestuur en directie in dit kleurrijke, moderne en frisse gebouw. Een gebouw dat meer dan 300% verbetering betekent ten opzichte van De Bron", zo zegt Zieverink in zijn openingstoespraak. "In twee jaar tijd hebben dit gerealiseerd en dat is een topprestatie van iedereen die hieraan meegewerkt heeft. De Mattelier is er primair voor de culturele en overige verenigingen en organisaties en gelukkig heeft ook een groot aantal nieuwe groepen de weg naar De Mattelier inmiddels gevonden. Wij willen dé centrale ontmoetingsplek en de huiskamer van Groenlo zijn. Dat kan uitstekend met dit gebouw met deze uitstraling en alle nodige faciliteiten."

Hans Tops foyer
Voorzitter Hans Tops is zichtbaar geëmotioneerd als hij vertelt over alle complimenten die hij al heeft mogen ontvangen over De Mattelier. "Het is zover. Vandaag openen we dit culturele en sociale centrum midden in ons mooie Grolle. We kijken met veel plezier en voldoening terug op 17 jaar De Bron maar het gebouw was gedateerd; hoge energiekosten, een beperkte ruimte en geen afgescheiden horecagedeelte." Tops, die superlatieven tekort komt over het nieuwe gebouw, prijst de inzet van Zieverink in de afgelopen periode.


Lees verder op pagina 7