Vijf jubilarissen met vlnr: Loet Langela, Stef Kroekenstoel, Johan Huijskes, Jos Lensink en Eddy Olijslager. Foto: Theo Huijskes
Vijf jubilarissen met vlnr: Loet Langela, Stef Kroekenstoel, Johan Huijskes, Jos Lensink en Eddy Olijslager. Foto: Theo Huijskes Foto:

Acht 50-jarige jubilarissen gehuldigd bij Grol

SV Grol wil het voetbal nadrukkelijker op de voorgrond

Door Theo Huijskes

GROENLO - Bij de sportvereniging Grol is de focus er helemaal op gericht om 'het voetbal' nadrukkelijker op de voorgrond te plaatsen. Een clustering van functies, een meer effectievere samenwerking en een algemeen overleg dat over voetbal gaat, zijn daarbij de insteek. Een en ander kwam afgelopen maandagavond uitvoerig aan de orde tijdens een goedbezochte algemene ledenvergadering van de club.

Het waren voornamelijk voorzitter Hans Scheinck en waarnemend voorzitter Marco Frank, die mede aan de hand van een bestaand organogram en een nieuw ingevoerd, zogenoemd rondogram de aanwezige leden meenamen in het nieuwe, te voeren beleid. "De belangrijkste verandering bestaat uit de vorming van een algemeen bestuurlijk overleg dat over 'Voetbal' gaat en dat over de gehele breedte van de club, aangeduid met de werktitel 'Voetbalbestuur' met daaronder faciliterende werkgroepen", aldus Scheinck, die daarmee duidelijk maakte dat de besturen jeugd en senioren in de huidige vorm ophouden te bestaan.

Jaarverslagen
Ook uit het jaarverslag van secretaris Tonnie Zieverink kwam nog eens duidelijk tot uiting dat de inmiddels op alle terreinen tot in de kleinste details georganiseerde voetbalclub Grol, alles zoveel mogelijk op het voetbal wil afstemmen, zodat er in de naaste toekomst door alle geledingen betere prestaties op het veld bewerkstelligd worden. De club telt 850 spelende en 500 ondersteunende leden, alsmede 400 vrijwilligers en 300 sponsoren.
Penningmeester Hans van Halm kon de leden een uitvoerig en gedetailleerd financieel jaarverslag ter goedkeuring voorleggen. Over het boekjaar 2016-2017 bestaat de totale lastenpost uit 320.500 euro en de batenpost uit 322.500 euro, zodat er een positief resultaat van 2.000 euro kon worden gemeld. De belangrijkste twee inkomsten worden behaald uit contributies: 162.500 euro en sponsoring, alsmede inkomsten van reclameborden: 111.000 euro. Mede met het oog op de naaste toekomst, daarbij de aspecten krimp, hogere kosten accommodatie en extra kosten voetbalopleiding meegerekend, werd er wel een contributieverhoging met ingang van 1 januari 2018 voorgesteld. Het voorstel werd goedgekeurd.

Jubilarissen
Ook voor de acht 50-jarige jubilarissen was aandacht. Grolvoorzitter Hans Scheinck sprak alle jubilarissen toe. In het zonnetje werden gezet: Johan Huijskes, Eddy Olijslager, Stef Kroekenstoel, Loet Langela en Jos Lensink, terwijl het drietal 'gouden' leden: Hans Emaus, Bernard Gockel en Bernard Maarse om verschillende redenen niet aanwezig was. Bij de vijf aanwezige jubilarissen was de inmiddels 90-jarige Johan Huijskes het centrale middelpunt.
Daarnaast werd er vanzelfsprekend stilgestaan bij de viering van het 100-jarig bestaan van Grol in 2018. Zo vindt er in de aanloop naar het jubileumjaar op zaterdag 25 november de aftrap plaats van een grootscheepse jubileumloterij, waarbij in het kader van 100 voetbaljaren ook 100 prachtige prijzen zijn te winnen. De hoofdprijs is een fonkelnieuwe auto van het merk Toyota. Het jubileumjaar 2018 wordt op zondag 7 januari 2018 met de gebruikelijk Nieuwjaarsloop en een speciaal aangeklede Nieuwjaarsreceptie officieel opengeschoten.