De organisatie van de Slag om Grolle en het Grolsch Brouwersgilde zijn aanwezig bij de presentatie van het nieuwe speciaalbier met de naam Grolsch Musketier. foto: Marcel Houwer
De organisatie van de Slag om Grolle en het Grolsch Brouwersgilde zijn aanwezig bij de presentatie van het nieuwe speciaalbier met de naam Grolsch Musketier. foto: Marcel Houwer Foto:

Grolsch 'Musketier' bij Slag om Grolle

GROENLO- Tijdens de Slag om Grolle, die aanstaand weekend wordt gehouden, is er een speciaalbier van Grolsch verkrijgbaar.

Dagblad Tubantia schreef samen met Grolsch een prijsvraag uit voor de naam van het nieuwe bier. Uit meer dan 400 inzendingen werd vrijdagmiddag de naam 'Musketier' gekozen. Veertien deelnemers aan de prijsvraag hadden deze naam ingestuurd.

Grolsch Musketier is een speciaalbier met een iets hoger alcoholpercentage dan gebruikelijk, namelijk 6,5%. Het bier is amberkleurig en heeft een licht pittige smaak met een kruidig aroma. Brouwmeester Marc Janssen liet de aanwezigen met trots het bier proeven. Het Grolsche Brouwersgilde, ook aanwezig bij de bekendmaking van de naam, zal tijdens De Slag het nieuwe bier schenken in speciale aarden kruiken.


Collecte voor kinderen met een visuele beperking in Groenlo

GROENLO - De vereniging Bartiméus Sonneheerdt houdt in de week van 23 tot en met 28 oktober een collecte in Groenlo om geld in te zamelen voor onderwijs en onderzoek voor kinderen met een visuele beperking.

In ons land zijn duizenden blinde en slechtziende kinderen die, net als hun leeftijdsgenootjes, dromen over later. Omdat ze ook DJ willen worden, of muzikant of zwemkampioen. Daar moeten ze wel extra hard voor knokken. Om deze kinderen steun te geven houdt de vereniging Bartiméus Sonneheerdt in de week van 23 tot en met 28 oktober een collecte in Groenlo. Dit jaar gaat de opbrengst van de collecte specifiek naar een interactief lespakket waarmee kinderen met de oogaandoening CVI aan meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld kunnen werken, de ontwikkeling van digitaal onderwijs voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking, en een onderzoek om uveitis (inwendige oogontsteking) bij kinderen beter te behandelen.
Bert van Leeuwen, ambassadeur van Bartiméus Sonneheerdt, geeft aan: "Blinde en slechtziende kinderen hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk." Bartiméus Sonneheerdt kan altijd meer vrijwilligers gebruiken om te helpen met collecteren, ook voor Eefsele en Zwolle zijn nog collectanten nodig. Meer info kan men krijgen bij Astrid Meekes, tel: 463230 en Francis Bonenkamp, tel. 463695.

www.steunBartimeus.nl


Alzheimer Café over euthanasie bij dementie

REGIO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Bezoekers ontmoeten lotgenoten en kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen men meemaakt of die iemand bezighouden.

Het thema van deze maand is: Euthanasie bij dementie. Evert Hendriksen is voormalig SCEN-arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland) en – naast specialist ouderengeneeskunde – ook arts bij de Levenseindekliniek. Hij is gastspreker in het café. Hij wil het onderwerp levenseinde en euthanasie in relatie met dementie bepreken. Over dit onderwerp is al veel geschreven en gesproken. Euthanasie of hulp bij zelfdoding is ingrijpend voor de patiënt en diens naasten, en evenzeer voor artsen. De laatsten worden geconfronteerd met verzoeken voor de uitvoering van euthanasie of het verlenen van hulp bij zelfdoding, waar zij altijd serieus op ingaan en in sommige gevallen ook aan meewerken. De bijeenkomst is op woensdag 25 oktober in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde, en is bestemd voor alle belangstellenden uit de regio. De bijeenkomst duurt van van 20.00 tot 21.30 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

www.alzheimer-nederland.nl, tel. 06-13514411