'De Bruiloft' ingepast in Roomse Herrie

OOST GELRE - Een dilemma voor de heren van Stichting Burenplicht. De kaartverkoop voor de ouderwetse Achterhoekse 'all inclusive' bruiloft is de initiatiefnemers tegengevallen.

Door Henri Walterbos

"Twee weken geleden hebben we besloten dat we half oktober de knoop door zouden hakken over het wel of niet door laten gaan van De Bruiloft. Dat hebben we donderdagavond gedaan. Het was een moeilijke beslissing," laat Emiel Lichtenberg weten. "De kaartverkoop was redelijk, maar helaas onvoldoende om door te gaan. We durfden daarnaast niet te voorspellen of we op 4 november wel op het minimale aantal zouden zitten. In verband met de voorbereidingen konden we niet langer wachten met een besluit nemen. Een simpele kosten-baten-analyse gaf de doorslag. We zouden zeker een mooi feest hebben gehad met de gasten die wel een kaart hadden gekocht, maar het kan niet altijd lukken als je een nieuw evenement probeert neer te zetten. Jammer, maar we gaan gewoon verder met onze belangrijkste activiteit Roomse Herrie aflevering 3. Dan willen we kijken of we 'De Bruiloft' daar in kunnen passen, in een iets andere opzet. Een zaal met dansorkesten lag al in de bedoeling voor Roomse Herrie II, in 2013. Dat kwam toen niet van de grond. Wie weet straks wel weer een keer," klinkt het veelbelovend .

"We hebben in aanloop naar De Bruiloft enorm veel voorpret gehad. Dat pakken ze ons niet meer af. Het concept was prachtig, maar het moet wel opgepakt worden. Het moet Roomse Herrie waardig zijn," verklaart Lichtenberg. Mensen die kaarten hebben gekocht voor De Bruiloft kunnen op het voorverkoopadres waar ze de kaarten gekocht hebben hun geld terug krijgen tegen inlevering van de uitnodiging. Als dank voor hun vertrouwen, krijgen 'de bruiloftsgasten' namens Paulien en Aloys alsnog een bruiloftscadeau.