Volleyballers Vios in het nieuw. Foto: Jitske Klein Nijenhuis
Volleyballers Vios in het nieuw. Foto: Jitske Klein Nijenhuis

Volleyballers in het nieuw

BELTRUM - Alle jeugdspelers en dames 4 van Vios volleybal Beltrum hebben sinds zaterdag 14 oktober een nieuw wedstrijdtenue. Dankzij Scharenborg Beltrum en Intersport Borculo lopen alle jeugdleden de komende jaren er weer stralend bij.


Geen denderend resultaat speelronde vijf tafeltennis

GROENLO - In speelronde vijf hebben de tafeltennisteams van Grol niet zulke denderende resultaten behaald. Alleen Grol 2 wist ruim te winnen en Grol 1 speelde gelijk. De andere teams moesten in het stof bijten en verloren.

De wedstrijd van Grol 1 tegen Atak 2 was van het begin af een gelijkopgaande strijd. Wel werden er drie wedstrijden in vijf games gespeeld, dus er had iets meer ingezeten voor Grol. Uitslag 5-5. Wim 2, Andric 1 en Henk ook 1. Grol 2 won duidelijk tegen Bredevoort 1. Opvallend in deze wedstrijd was dat na de stand van 2-2 Grol op drift raakte en uitliep naar 7-2. De laatste wedstrijd ging naar de tegenpartij. Uitslag 7-3. Roy 1, Andric 3 en Erik 2.
Grol 3 had de pech dat het met slechts twee spelers af kon reizen naar Wehl. Zo werd het moeilijk om een goed resultaat te behalen. Toch konden Jan en Frans nog voor drie punten zorgen. Uitslag 3-7. Jan 1 en Frans 1.
Grol 4 moest het opnemen tegen Dropshot 3. Met vier punten moest Grol 4 genoegen nemen. Uitslag 4-6. Jan 0, Frits 2 en Frans 2.
Grol 5 streed tegen Droshot 2 uit Zelhem. Het werd niet zo'n succesvolle avond. Caroline wist de eer te redden en zo werd de eindstand 1-9. Caroline 1, Theo 0 en Priscilla 0. De eerste helft van de herfstcompetitie is hierbij gespeeld. Nu volgen de returns waarin Grol hoopt op meer successen.


Goud voor Nippon Judo Achterhoek

GROENLO - Zaterdag 28 oktober was een succesvolle judodag voor de Achterhoekse club. In Twente streden vijftien judoka's op het Herfsttoernooi.

Acht judoka's ontvingen een welverdiende medaille. Het goud ging naar Kelly van den Bosch (Lochem) en Jaidy van der Horst (Lochem). Het zilver was voor de judoka's Gerben ten Have (Ruurlo), Isabelle Enklaar (Lochem), Niek Geleijnse (Ruurlo) en Jerre Smeets (Groenlo). Brons ging naar Kira Essink (Barchem) en Luuk van Nieuwland (Hengelo).
Antoinette Hennink heeft bij de European Cup in Malaga de titel veroverd. In de categorie tot 63 kilogram versloeg ze in de eerste ronde de Duitse Saskia Wuest. In de tweede ronde moest de Italiaanse Maria Centracchio de meerdere erkennen in Hennink.

In de kwartfinale werd de Franse Marcella Di Cintio aan de kant gezet, waarna in de halve finale de Spaanse Robles Lozano hetzelfde lot onderging.
In de finale tegen de Russische Iana Poliakova besliste Hennink vrij snel de wedstrijd.