De Drumbassadors op het 'verjaardagsfeest' van de slagwerkgroep van Sint Jan. Foto: PR
De Drumbassadors op het 'verjaardagsfeest' van de slagwerkgroep van Sint Jan. Foto: PR Foto:

Drumbassadors en Shuffle in De Storm

WINTERSWIJK - De Drumbassadors, Shuffle Percussion Group, Miss-Sonance en de slagwerkgroep van Sint Jan uit Meddo treden zaterdagavond 11 november op in De Storm in Winterswijk. Onder de titel 50 Shakes of Percussion willen deze muzikanten zorgen voor een onvergetelijke slagwerkavond.

De Drumbassadors bestaat uit Wim de Vries en René Creemers. Deze professionele drummers vormen sinds april 2000 een duo. Ze spelen stijlen van over de hele wereld. Of het nu om Afrikaans, Europees of Amerikaanse grooves gaan, ze draaien er hun handen niet voor om.
Shuffle Percussion Group uit Groenlo combineert spectaculair slagwerk met veel show. De uit 12 slagwerkers bestaande groep is een eigenwijze, eigentijdse en energieke slagwerkgroep, die zich profileert door slagwerk in een showend theatraal jasje te verpakken. Of het nu de precieze Japanse, het swingende Braziliaanse of het groovende Afrikaanse slagwerk is, de heren en dames van Shuffle brengen het altijd met veel show, optimaal rekening houdend met het visuele en krachtige spektakel wat slagwerk kan zijn.
Miss-Sonance is een vocal group, bestaande uit negen dames, waaronder een zangeres/pianiste, Monique Nijman. Het repertoire bestaat uit sfeervolle songs, Nederlands- en Engelstalig, van swingende stukken tot ballads, in a-capella setting maar ook onder piano begeleiding, unisono gezongen maar ook twee- tot vierstemmig. Op 11 november brengen de dames naast een eigen bijdrage twee nummers gezamenlijk met de slagwerkers van Sint Jan uit Meddo ten gehoor.

De slagwerkgroep van Sint Jan uit Meddo ziet dit jaar Abraham. De groep begon in 1967 als een klassieke drumband maar maakt tegenwoordig gebruik van alle mogelijk slagwerk.

Het optreden vindt zaterdag 11 november plaats in De Storm in Winterswijk en start om 20.15 uur. De entree bedraagt 20 euro. Kinderen tot 16 jaar betalen 15 euro.