De fysiotherapeuten beoordelen de vitaliteit aan de hand van allerlei eenvoudige testjes. Foto: PR
De fysiotherapeuten beoordelen de vitaliteit aan de hand van allerlei eenvoudige testjes. Foto: PR Foto:

Allerzielenconcert door ensemble Ladies Only

ZWILLBROCK - Op zondag 5 november verzorgt Vocaal vrouwenensemble Ladies Only onder leiding van Mirjam Spoelman een concert rond het thema Allerzielen in de barokkerk in het Duitse Zwillbrock. Medewerking wordt verleend door organist Gijs van Schoonhoven. Aanvang van het concer is 16.30 uur. De toegang is gratis. Bij de uitgang kan een vrije gift gedaan worden.

Op het programma staan werken uit verschillende periodes. Er worden enkele delen gezongen van het Stabat Mater van Pergolesi en van het Requiem van Fauré. Daarnaast staat koormuziek van onder meer Rheinberger, Poulenc, Gjeilo en Ugalde op het programma. Gijs van Schoonhoven speelt werken van J.S. Bach, Franck en Langlais.
Vocaal vrouwenensemble Ladies Only heeft Hengelo als thuisbasis maar heeft leden uit verschillende plaatsen in Twente en de Achterhoek. Onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman wordt gestreefd naar een hoge kwaliteit, met veel aandacht voor stemvorming en koorklank. Jaarlijks wordt in de regio een aantal concerten gegeven. In maart 2017 werd een passieconcert gegeven in Ahaus.

Gijs van Schoonhoven is onder meer als kerkmusicus werkzaam in Ahaus en Enschede en is stadsorganist van Enschede. Eerder was hij docent aan het Artez conservatorium in Enschede.


Gratis vitaliteitsscan

GROENLO - Fysiotherapeuten van De Molenberg voeren gratis vitaliteitsscan uit. Op vrijdag 10 november tussen 13.00 en 15.30 uur is het mogelijk om een vitaliteitsscan af te laten nemen. Fysiotherapeuten van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé van locatie De Molenberg testen hoe fit men is.

"We gaan testen op conditie, kracht en balans", vertelt fysiotherapeut in opleiding Marloes Stronks. Na afloop krijgen de deelnemers direct uitslag en advies. Tussen 13.00 en 15.30 is iedereen welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De scan vindt plaats in de oefenzaal van fysiotherapie die zich bevindt in de kelder van De Molenberg. Er zijn geen kosten aan de vitaliteitsscan verbonden. Personen vanaf 55 jaar zijn welkom.

Contactgegevens: Fysiotherapie De Molenberg, Ziekenhuisstraat 14, 0544 – 47 33 31, fysio.molenberg@szmk.nl.


Hip voor Nop, pimp een kledingstuk op

GROENLO - Prikkelz organiseert Hip voor Nop, kinderen worden uitgenodigd voor een workshop 'kleding oppimpen'.

Prikkelz stelt kinderen de volgende vragen en doet een voorstel: "Sta jij ook elke dag voor je kast en weet je niet wat je aan moet trekken? Dat ene truitje heb je al te vaak aan gehad en die jeans kun je niet meer zien... Het liefst zou je alle kledingwinkels willen leeg kopen. Er is een oplossing: pimp een oud kledingstuk op tot iets unieks waar niemand anders in loopt." Tijdens de workshop Hip voor Nop onder leiding van Susanne Douma gaan de deelnemers aan de slag met het maken van unieke kledingstukken. Met ouders kan worden overlegd en besloten welk kledingstuk verknipt en opgepimpt mag worden. Kids van 6 tot en met 8 jaar zijn op vrijdagmiddag 10 november welkom van 15.45 tot 16.45 uur. Kids van 9 tot en met 12 jaar zijn welkom van 16.45 tot 17.45 uur. Per workshop zijn een maximaal vijftien kinderen welkom. De kosten zijn 2,50 euro per persoon. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@prikkelzgroenlo.nl