Vrijwilligers in het zonnetje gezet. Foto: PR
Vrijwilligers in het zonnetje gezet. Foto: PR Foto:

Vrijwilligers Molenberg
gehuldigd en in zonnetje gezet

GROENLO - De Molenberg heeft op donderdag 26 oktober,oorafgaande aan de jaarlijkse vrijwilligersavond, acht vrijwilligers gehuldigd en in het zonnetje gezet voor hun trouwe dienst en betrokkenheid voor de bewoners.

De dames J. Hiddink-Stegeman, H. Meekes-Stomp, J. Roesink-Appels en de heer F. Reith zijn allen al 12,5 jaar vrijwilliger. De dames B. Geverink-Teunissen, A. Hulshof- Goldewijk, A. Meekes-Scholten en L. Sprenkelder- Klein Gunnewiek, zijn allen 25 jaar vrijwilliger.

Jaarlijks krijgen alle vrijwilligers van De Molenberg en Mariënhof een vrijwilligersavond aangeboden, als waardering en dank voor hun inzet.
Deze avond staat in het teken van gezellig samenzijn, en ontmoeten, waarbij een hapje en drankje niet ontbreken.
Dit jaar werden de vrijwilligers verrast met een optreden van Stefan Mondial. Een zeer geslaagde feestelijke afsluiting van de vrijwilligersavond.
Wie ook graag vrijwilligerswerk zou willen doen bij De Molenberg, kan contact opnemen met dagcentrum de Molenberg, tel: 0544-473307, mail: dzc.molenberg@szmk.nl.


Mantelzorgcafé Oost Gelre

OOST GELRE - Op donderdagmiddag 9 november is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in Het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo, Markt 4-6 van 14.00 – 15.30 uur. Let op: tot 14.00 uur is locatie nog gesloten.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdagmiddag 9 november van 14.00 tot 15.30 uur bij Het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo en donderdagmiddag 14 december van 10.00 tot 11.30 uur bij Café-Zaal Hogenkamp in Lichtenvoorde. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden. Voor informatie over de bijeenkomst of voor andere vragen kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. 0544-82 00 00 of mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.