Circusoefeningen leren bij Prikkelz. foto: Kyra Broshuis
Circusoefeningen leren bij Prikkelz. foto: Kyra Broshuis Foto:

Prikkelz start derde seizoen

GROENLO- Met de workshop Circusacrobatiek is Prikkelz afgelopen vrijdag het derde seizoen ingegaan. De stichting, opgericht om kinderen in de basisschoolleeftijd kennis te laten maken met het aanbod op het gebied van kunst, cultuur en avontuur, is zeer succesvol gebleken. Talie Wijlens van Mazzel en Jasper Warnar, stagiair van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening van de HAN, vertellen over het nieuwe programma.

Door Kyra Broshuis

Steun van gemeente Oost Gelre
"Het is als eerste belangrijk te melden dat Prikkelz mede mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Oost Gelre", vertelt Wijlens. "De gemeente wil graag dat alle inwoners, jong en oud, meedoen. De sport- en -beweegcoaches van de gemeente én de cultuurcoaches organiseren activiteiten in Oost Gelre op het gebied van sport, bewegen en cultuur. In het geval van Prikkelz is jongerenwerk Mazzel verantwoordelijk voor de te organiseren activiteiten." Wijlens en Warnar leggen uit dat het belangrijk is om kinderen op neutrale basis de verschillende mogelijkheden aan te bieden. "Vier jaar geleden zijn we op 't Palet begonnen met naschoolse activiteiten op de woensdagmiddag. Toen zagen we eigenlijk pas hoeveel aanbod er is voor deze leeftijdsgroep. Vanuit Mazzel hebben we toen Prikkelz opgericht om kinderen kennis te laten maken met de verschillende vormen van vrijetijdsbesteding. Er is heel veel aanbod maar het is te onbekend. Wij willen het zichtbaar maken."

Elke vrijdagmiddag
Prikkelz is dit nieuwe seizoen gestart met een workshop Circusacrobatiek; een workshop van Studio Firefly waarbij kinderen leren professionele moves te maken aan de danspaal, in de hoepel of hangend aan doeken aan het plafond. Voor deze week staat 'je naam in graffiti-style' op het programma en deze workshop is nu al volgeboekt. "We hebben een hele mooie lijst van activiteiten en workshops voor de komende periode. Elke vrijdagmiddag vanaf de herfstvakantie tot aan de meivakantie bieden we activiteiten voor de basisschooljeugd. Altijd vanuit de Mattelier, het thuishonk van Prikkelz."

Aanbieders gezocht
Voor de komende periode staat onder andere Hip voor Nop, een workshop van Suzanne Douma over het pimpen van kleding, op de lijst. Ook staan er workshops handbal, karate en klimmen en tokkelen op de agenda. "En in januari gaan we met de kinderen schaatsen in Enschede. Verder staan er workshops percussie en fotografie op de planning. Bijzonder is zeker de goochelaarsworkshop van Jarno di Parno."Om al deze activiteiten voor een lage prijs (2,50 euro voor een workshop) te kunnen aanbieden, is Prikkelz altijd op zoek naar aanbieders. "Natuurlijk willen we een laagdrempelig aanbod hebben, maar ook voor de aanbieders zelf is ons programma interessant. Zij kunnen hun product promoten en de kinderen van nu zijn de klanten van de toekomst."

Wilt u donateur worden of heeft u een bijzondere en creatieve workshop te bieden? Neem dan contact op met Prikkelz via info@prikkelzgroenlo.nl.

www.prikkelzgroenlo.nl


Solisten bij Welgelegen

Vervolg voorpagina

Er is nog een andere activiteit in het kader van Viva L'Opera. Drie solisten, namelijk de sopranen Marijke ten Kate uit Winterswijk en Marjon Westerdiep en de tenor Martin Hogenkamp uit Lichtenvoorde, treden voorafgaand aan het concert zaterdag vanaf ongeveer half zes op bij restaurant Welgelegen aan de Ruurloseweg 1. En ze doen dit na afloop van het concert van zondagmiddag. Zij worden begeleid door pianist Evert-Jan de Groot.
Welgelegen heeft een speciaal diner-arrangement samengesteld. Tot en met vrijdag kan men zich hiervoor aanmelden. (Tel. 0544 842233). Mocht men na vrijdag reserveren, dan kan van de menukaart worden besteld. Reserveren is zonder meer wenselijk, wanneer men verzekerd wil zijn van een plaatsje in het restaurant.