Jan Rouwhorst in zijn winkel. Foto: Eigen foto
Jan Rouwhorst in zijn winkel. Foto: Eigen foto Foto:

Jan's viert éénjarig bestaan in november

GROENLO - Het is een jaar geleden dat Jan Rouwhorst zijn eigen slijterij opende. Op 1 november 2016 nam hij officieel de zaak van Marcel Elsinghorst over en veranderde de naam van Marcellino naar Jan's wijn-, whisky- en bierspecialiteiten. Het was voor Jan een grote wens om ooit zijn eigen slijterij te hebben; als tiener werkte hij op zaterdagen al bij Marcellino.

Door Kyra Broshuis

Jan kijkt tevreden terug op zijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer. "Het gaat heel goed, ik ben ontzettend tevreden. Het was een grote stap maar ik heb er geen seconde over getwijfeld. Het is mooi om te zien dat de oude klanten zijn gebleven én dat er veel nieuwe klanten bij zijn gekomen. Daar ben ik heel blij mee."

Speciaal bier immens populair
Jan is onder andere gespecialiseerd in bieren heeft een groot aantal soorten in zijn winkel staan. "Speciaal bier neemt een enorme vlucht. Ik heb zo'n 200 soorten in de winkel en er komen steeds weer nieuwe merken bij. Het is ontzettend populair, zeker bij de jongeren." Ook de verschillende whisky's, Jan heeft honderden soorten in de winkel, vinden gretig aftrek bij de klanten. "Ik ben zelf ook veel op pad om nieuwe dranken te zoeken en te proeven. Daar zitten altijd wel wat mooie whisky's tussen. Op 7 november houd ik mijn eerste whiskyproeverij bij De Kroon. Meer informatie daarover staat op de facebooksite. Daar is ook wekelijks nieuwe informatie te vinden over bier, wijn en whisky."

Eigen kruidenbitter
Naast alle bieren, wijnen en whisky's is Jan ook gespecialiseerd in likeuren. Hij is zelf liquorist en heeft een mooi assortiment in zijn zaak. Speciaal voor de Slag om Grolle heeft Jan zijn eigen kruidenbitter gelanceerd met de ludieke naam Jan's Foezel. Om zijn eerste succesvolle jaar als slijter te vieren zijn er de hele maand november verschillende mooie aanbiedingen bij Jan's. Uiteraard zijn ook alle aanbiedingen van Topslijter bij Jan's verkrijgbaar.
Jan's wijn-, whisky- en bierspecialiteiten is gevestigd aan de Lievelderstraat 37 in Groenlo. De slijterij is geopend op woensdag en donderdag van 9.30-18.00 uur, op vrijdag van 9.30-20.00 uur en op zaterdag van 9.30-17.00 uur.


www.jansdrankspecialiteiten.nl