Het uitgelaten Zieuwentse gezelschap dat een eigen biertje mag brouwen bij Brouwersnös. Foto: Henri Walterbos
Het uitgelaten Zieuwentse gezelschap dat een eigen biertje mag brouwen bij Brouwersnös. Foto: Henri Walterbos

Zieuwentse mag biertje brouwen in Brouwersnös

GROENLO/ZIEUWENT - Hanneke Kolkman uit Zieuwent had het er maar moeilijk mee. Ze won de 'check en like'-prijs die Groenlo's nieuwe eigen brouwerij Brouwersnös uitschreef als onderdeel van deelname van de promotie-eend van Brouwersnös in de Promotiekaravaan, voorafgaande aan het Bloemencorso in Lichtenvoorde, 10 september.

Door Henri Walterbos

Ruim 100 mensen namen deel aan de actie. Met drie vrienden mag ze tijdens een brouwsessie haar eigen craftbier gaan brouwen in de proefbrouwerij van de aanstaande Bierbrouwerij en Destilleerderij Brouwersnös, in Groenlo. "Helemaal te gek, maar wel lastig als je in een vriendengroep zit met tien mannelijke vrienden, die allemaal gek zijn op bier en speciaalbier," vertelt Hanneke, die ook nog met een dilemma te kampen kreeg. "Ook mijn vriend heb ik niet meegenomen. Het is voor echte vrienden," lacht ze. "Tijdens het uitgaan drinken we alleen maar Grolsch, als we bij elkaar thuis zitten speciaalbier."

Eigen concept
Hanneke zit deze zaterdagmorgen met 'de drie uitverkorenen' Roel Lankveld, Thijs Winkel en Thijs Rouwhorst aan tafel in de voormalige serre van de statige villa, die in de toekomst dienst zal doen als het horecagedeelte van de brouwerij. Breedgrijnzend en stralend van oor tot oor zit het Zieuwentse gezelschap aan tafel met Jos Oostendorp, het gezicht van de nieuwe brouwerij, zijn creatieve secondant Willem te Molder en brouwer Jan Luft.

Lees verder op pagina 7