Pelle (midden), zoon van Henri Walterbos (links) wint een tv. Foto: Theo Huijskes
Pelle (midden), zoon van Henri Walterbos (links) wint een tv. Foto: Theo Huijskes

Derby eindigt in gelijkspel

GROENLO - Naast de competitiewedstrijd van Grol 1 tegen buurman FC Trias 1 uit Winterswijk werd afgelopen zondag door de Vrienden van de sportvereniging Grol (VSVG) de najaars-Fancy Fair georganiseerd.

Door Theo Huijskes

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Ronny Veltmaat uit Apeldoorn had een bijzonder rommelig verloop. Interessant gegeven is dat aan Grolzijde de eerste selectie onder leiding staat van trainer/coach Sander Hoopman, voorheen de technische baas van FC Trias en dat de bezoekende formatie uit Winterswijk wordt voorgegaan door trainer/coach Jos Heutinck, voorheen werkzaam bij de Groenlose voetbalclub. De verwachtingen vooraf waren derhalve hooggespannen, maar de uitvoering op de kunstgrasarena van het sportpark Den Elshof liet in alle opzichten te wensen over.

In het eerste gedeelte van de eerste helft liet Grol enkele kansen onbenut. Zo ging een kopbal van middenvelder Luc Berentsen maar net naast en wist Wouter Rexwinkel niet te profiteren van een door Mart Zieverink voorbereide, niet te missen kans en wist ook aanvoerder Michel Kamphuis geen raad met een hem door Wouter Rexwinkel geboden kans om de score te openen. En zoals zo vaak, valt bij zoveel gemiste kansen de goal aan de andere kant. Een doelpunt van FC Trias viel in de vijfde minuut van de blessuretijd in de eerste helft, in eigen doel gescoord door Luc Berentsen. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft onderging het spelpeil geen veranderingen. Twee ploegen waarbinnen de spelers elkaar maar moeizaam wisten te vinden en er dientengevolge geen sprake was van goed positiespel. Het negatieve schouwspel in het tweede bedrijf van de wedstrijd kende een kleine opleving op het moment dat de opgekomen Mart Willemsen uit een hoekschop van Michel Kamp[huis nog doel wist te treffen: 1-1.

Maar het belangrijkste lichtpunt op deze competitiezondag werd zoals gezegd verzorgd door de FF van de VSVG. De belangstelling voor dit altijd attractieve gebeuren was wederom enorm. En dat niet alleen op de zondag, maar ook op de zaterdag en zelfs op de vrijdagavond. De hoofdprijs (een schitterende tv) ging tijdens de finale van de FF op de zondag naar Pelle Wallerbos, de zoon van Henri (Wally) Walterbos. Namens het voltallige enthousiaste VSVG-team was het voorzitter Geert Jan Stokkers die alle belangstellenden met een slotwoord bedankte, alsmede de sponsoren en de directie en het personeel van het Sportcafé op het sportpark Den Elshof.

Zondag 12 november speelt Grol 1 een bekerwedstrijd in Barchem tegen SVBV 1 en op zondag 19 november staat in Zevenaar de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen DCS 1 op het programma.