'De lus van Beltrum'. Foto: Marcel Berentsen
'De lus van Beltrum'. Foto: Marcel Berentsen

Veldtoertocht 'De Lus van Beltrum'

BELTRUM - Op zondag 12 november wordt vanaf Beltrum één van de oudste ATB/MTB tochten in de Achterhoek verreden, namelijk de 'Hoveniersbedrijf Jos Pillen Veldtoertocht'.

Dit is de laatste, maar zeker niet de minste van vier MTB (mountainbike) tochten die WTC Keitrappers organiseert. In de volksmond staat deze toertocht beter bekend als 'De Lus van Beltrum'. Met het NTFU-keurmerk 'Extra goed geregeld' is dit een klassieker waar niet alleen de NTFU-trots op is. Voor de deelnemers is er keuze uit vier afstanden, 30, 40, 50 en 60 kilometer. Traditioneel voert het parcours over veel privéterrein waar uitsluitend voor deelnemers op de dag van de tocht toestemming is verleend door de landeigenaren. Hierdoor ontstaat een unieke tocht.

Onderweg is een goed verzorgde pauzeplek met dames- en herentoiletten, een technisch service punt, EHBO en gratis catering. De tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. De toertocht gaat van start vanaf sporthal De Sonders aan de Avesterweg 1A in Beltrum. Deelnemers kunnen starten kan tussen 8.30 en 10.00 uur.