Diana Nijland (zittend links) juni dit jaar, in hoedanigheid als voorzitster Jeugdbestuur sv Grol, en zij met een handdruk de samenwerking tussen de G-teams van sv Grol en Longa bekrachtigt.
Diana Nijland (zittend links) juni dit jaar, in hoedanigheid als voorzitster Jeugdbestuur sv Grol, en zij met een handdruk de samenwerking tussen de G-teams van sv Grol en Longa bekrachtigt. Foto:

Diana Nijland Finaliste 'Beste Ambtenaar van 2017

VOOR BELTRUM/GROENLO/BRONCKHORST - Wie wordt de beste ambtenaar van 2017? De finalisten van de Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar 2017 zijn deze week bekend gemaakt. Na het tellen van de stemmen die via Twitter, de website en Linkedin werden uitgebracht zijn 12 kandidaten genomineerd. Hieronder ook Diana Nijland, uit Voor-Beltrum, in Groenlo bekend als vrijwilligster bij sv Grol.

Door Henri Walterbos

In het dagelijks leven is Diana Teamleider cluster participatie bij de Gemeente Bronckhorst, waarmee ze in de categorie 'Decentrale overheden, management' valt. In totaal kon er in 6 categorieën genomineerd worden. De nummers 1 en 2 van elke categorie worden op 16 november aanstaande voorgelegd aan een deskundige jury, die uiteindelijk de overall nummer 1, 2 en 3 kiest. De jury krijgt hiertoe de volgende informatie aangeleverd: de motivatie voor de nominatie, een korte pitch (in de vorm van een video) van de kandidaat zelf en een motivatie van de leidinggevende en een collega. Voorzitter van de jury is Jantine Kriens, voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG. Verder nemen in de jury plaats: Olav Welling (ministerie van BZK, directeur Ambtenaar en Organisatie), Jaap Uijlenbroek (directeur-generaal Belastingdienst), Arjan van Gils (gemeentesecretaris Amsterdam), Peter Reesink (ministerie van Defensie, hoofddirecteur Personeel), Eveline de Kruijk (secretaris-directeur van Waterschap Drents Overijsselse Delta), Hans Goedhart (voorzitter Kring van Provinciesecretarissen en provinciesecretaris Utrecht), Sabine Kern, concessiemanager Openbaar Vervoer van de provincie Limburg en winnaar van vorig jaar.

Het waren haar collega's die Diana voordroegen voor de titel 'Ambtenaar van het jaar 2017' en haar mochten typeren. "Diana spreekt haar vertrouwen altijd uit in alle medewerkers van het cluster Participatie. Zij geeft leiding op een directe manier, maar met oog voor de situatie van de medewerker. Daardoor creëert zij een prettige werksfeer en functioneert het cluster optimaal," aldus de motivatie van haar collega's. Diana zelf zegt desgevraagd verrast te zijn dat ze doorgedrongen is tot de finaleronde. "Ik was ervan op de hoogte dat ik genomineerd was toen ik vanuit de organisatie een mailtje hierover kreeg. Veel leuke reacties gehad van collega's, vrienden en bekenden. Met name de vrienden van de kinderen en vrijwilligers vanuit sv Grol. Eerlijk gezegd hoopte ik dat ik niet bij de laatsten zou eindigen. Dat ik finaliste ben geworden, had ik echt niet verwacht. Ik ben er super blij mee."

Voor de complete lijst van de PD Top 100 worden alle categorieën bij elkaar genomen, waardoor er een lijst van nummer 1 tot en met 100 ontstaat. Er zijn meerdere prijzen te vergeven: de winnaar van de PD Top 100 (aangewezen door de jury) en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste stemmen). Op donderdag 14 december worden de prijs voor de Beste Ambtenaar en de Publieksprijs van de PD Top 100 uitgereikt. Diana zal bij het feestelijke diner aanwezig zijn. De PD Top 100 wordt ook gepubliceerd in een special en e-zine over de publieke professional, via de website en de e-nieuwsbrief. Verder worden de finalisten geïnterviewd en wordt de complete PD Top 100 (namen en functies) en een verslag van het juryberaad in deze special afgedrukt.