Leerkracht Erna van Zeist geeft Malik uitleg over kleuren, vormen en begrippen. Foto: Kyra Broshuis
Leerkracht Erna van Zeist geeft Malik uitleg over kleuren, vormen en begrippen. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Veertig jaar OBS 't Palet

GROENLO- De openbare basisschool 't Palet in Groenlo bestaat volgend jaar veertig jaar. Reden voor een jaar vol activiteiten, zo laat de school weten. Carmen Geerdink, locatiecoördinator en intern begeleider, en Co van Schaik, directeur onderwijsteam, vertellen over de huidige staat én de toekomst van de school.

Door Kyra Broshuis

"In augustus 2018 bestaan we veertig jaar en dat gaan we absoluut vieren. Niet alleen omdat we blij zijn met dit jubileum maar ook omdat we voor de tweede keer op rij de beoordeling 'goed' hebben gekregen van de Onderwijsinspectie", zo legt het team uit. Van Schaik is sinds vorig schooljaar werkzaam bij OBS 't Palet en vertelt verrast te zijn over de school: "Het is een hele uitzonderlijke school. Het is de enige openbare school in Groenlo en, binnen onze stichting, de enige school die niet in de gemeente Berkelland staat. Obs 't Palet is een brede zorgschool, dat wil zeggen dat we naast het reguliere aanbod goed in staat zijn om kinderen met diverse hulpvragen op te vangen. Daarnaast bieden we bewezen goed onderwijs en halen we het maximale uit een kind. Onze kinderen stromen op hoog niveau uit."
OBS 't Palet heeft te maken met een negatief beeld rond de school, zo vertellen ze. "Dit is een kleine school met 37 leerlingen. We hebben veel kinderen met verschillende achtergronden en culturen, dat geeft onze school haar unieke gezicht. We zijn een mini-maatschappij. Ouders die kiezen om hun kind naar deze school te sturen, kiezen daar heel bewust voor. Het is een verrijking voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten om met verschillende culturen in aanraking te komen."


Lees verder op pagina 7