Boekenpret op de Petteflet. Foto: PR
Boekenpret op de Petteflet. Foto: PR Foto:

BoekenPret op peuterspeelzaal de Petteflet

GROENLO - De komende weken spelen de peuters van peuterspeelzaal de Petteflet spelletjes rond het thema: Ik ben ziek. Bij de start van het thema kwam Annita Oonk van de bibliotheek het centrale themaboek interactief voorlezen, in het kader van BoekPret. BoekenPret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat iedereen veel plezier kan beleven aan voorlezen, waarmee het plezier in (voor-) lezen wordt bevorderd.

Op de Petteflet waren ook de ouders aanwezig om zo getuige te zijn van de wijze waarop het boekje 'Piep naar de dokter' werd voorgelezen door Annita. Ze gebruikte daarbij alle attributen om het verhaal te illustreren, zoals het plakken van pleisters. Na afloop kregen alle kinderen het boekje met een speelwerkboek mee naar huis zodat ouders thuis het boekje nog eens konden voorlezen en met hun kind in gesprek gaan over het boek.
Op de peuterspeelzaal wordt een aantal weken gewerkt en gespeeld over het thema. De ruimte en het aanbod is hier volledig op afgestemd. Peuters op een peuterspeelzaal komen spelenderwijs in aanraking met de begindoelen van groep 1. Dit vertaalt zich in het activiteitenaanbod. Zo is er bijvoorbeeld een spreekkamer van de dokter, waar kinderen spelenderwijs bezig zijn met getalbegrip (pilletjes tellen), gewicht(wegen), meten, lees- en schrijfvaardigheden (recepten schrijven).
Peuterspeelzaal de Petteflet is, met peuterspeelzaal Woezel, de enige VVE-voorschool in Groenlo. Dat wil zeggen dat er op deze locaties wordt voldaan aan de eisen die worden gesteld aan een VVE-locatie, ( Voor- en Vroegschoolse Educatie) Hierop wordt gecontroleerd door de onderwijsinspectie en de GGD. Als aan alle voorwaarden is voldaan wordt een voorschool VVE geregistreerd. Peuterspeelzaal de Petteflet en Woezel zijn beide gehuisvest in een basisschool, er wordt samengewerkt en afgestemd. Kinderen krijgen daarmee een goede start.


ZSOM programma

GROENLO - Iedere week wordt dit programma op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo.

ZSOM Regiojournaal. Men wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

De natuurtuin van Henk Lammers. Vandaag zijn zijn er beelden van de natuurtuin van Henk Lammers in Eibergen. In de herfst en winter ziet de natuurtuin er heel anders uit. Alle bladeren verkleuren en ook de vogels zijn klaar voor de winterinval die komen gaat.

ZSOM Regiojournaal

Finale Open Podium 2016. In Doetinchem en omstreken barst het van het talent. Dat blijkt ieder jaar weer tijdens het Open Podium van Amphion. De schouwburg biedt creatieve talenten een professioneel podium en publiek om hun kunsten te vertonen. Lied of verhaal, cabaret of poëzie, instrumentaal of een dansje: allerlei vormen van kleinkunst komen voorbij tijdens het jaarlijkse festival.
Het Open Podium Amphion kent een regionaal karakter. Het is dus de bedoeling om regionaal talent een professioneel podium te bieden. Op 24 september 2016 vond de finale plaats. Genomineerd waren close-harmony formatie Zippa, jazzband Flød , zangeres Sanne van Petersen, rockband Pulse en comedian Coen. Vandaag kan men kijken en luisteren naar jazzband Flød en de winnares van vorig jaar Janthe Schepers.

Meer informatie staat ook op www.zsom.nl.


Sint komt naar Beltrum

BELTRUM - Sinterklaas zal dit jaar wederom een bezoek brengen aan Beltrum.

Op 26 november om 14.30 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Beltrum.
Alle kinderen worden om 14.30 uur op het Mariaplein verwacht, zodat de Sint en zijn Pieten muzikaal kunnen worden ingehaald. Vandaar gaat de tocht verder naar Dacapo. Daar zal het Sinterklaasfeest gevierd worden.