Avond 'Veranderingen na een beroerte'

REGIO - Op donderdagavond 23 november houdt VIT-hulp bij mantelzorg in Lichtenvoorde een informatiebijeenkomst over blijvende veranderingen na een beroerte of CVA. De avond wordt verzorgd door Martin Reijntjes van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Een beroerte, in medische termen ook wel CVA genoemd, is als het ware een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Dit veroorzaakt plotselinge uitvalsverschijnselen. Soms herstelt zich dat voor een deel, maar een groot deel van de patiƫnten houdt na verloop van tijd bepaalde klachten en er kan sprake zijn van blijvende veranderingen. Partners krijgen daardoor ook te maken met een heel ander leven. Behalve blijvende zorgtaken, is ook de toekomst dikwijls onzeker. Soms verandert de relatie met de partner hierdoor. Sociale contacten kunnen minder worden.

Martin Reijntjes, CVA-verpleegkundige van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, gaat tijdens deze bijeenkomst in op deze blijvende veranderingen. Hoe ga je hiermee om? Welke keuzes kun je voor jezelf maken? De bijeenkomst wordt gehouden in het Zalencentrum naast de Johanneskerk in Lichtenvoorde en begint om 19.30 uur. Wie meer wil weten over deze bijeenkomst of wie zich wil aanmelden, kan bellen met VIT op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur tel. (0544) 82 00 00 of mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. Er zijn geen kosten aan deelname aan deze bijeenkomst verbonden.


Workshop met opstellingen in Miste

MISTE - Op 25 november en 9 december houdt Josien Krosenbrink wederom een tweedaagse workshop met Opstellingen van het Verlangen, begeleid door Wilma te Paske. Tijdens deze bijzondere dagen komt iedereen aan de beurt met een eigen vraag. Het is een unieke methode om antwoorden te krijgen omtrent de onbewuste processen in jezelf en jouw gedrag. Zo kan zichtbaar worden, wat lang verborgen was. Oude ballast wordt losgelaten en er komt nieuw perspectief in beeld. Wilma werkt met Opstellingen van het Verlangen. Het verlangen waarvan men soms ver van afgedwaald is . Men vindt zichzelf terug en komt in de eigen kracht. Hierdoor voelt men zich vrij, evenwichtig en sterk. De krachtige werking van opstellingen is ruimschoots aangetoond, getuige de groei van deze methode in de reguliere gezondheidszorg en in bedrijven. Aanmelden bij Josien Krosenbrink tel 0543 565540.


www.wilmatepaske.nl