Naast kanaries zijn er vele andere vogels te bewonderen op de show. Foto: PR
Naast kanaries zijn er vele andere vogels te bewonderen op de show. Foto: PR

Regionale vogeltentoonstelling

EIBERGEN - Kanarie & Exotenvereniging De Berkel en Kleindiervereniging Oost Achterhoek houden op zaterdag 25 en zondag 26 november hun jaarlijkse gezamenlijke wedstrijd. De wedstrijd met tentoonstelling wordt gehouden in sporthal de Pickerhal te Eibergen. Kanarie- & Exotenvereniging de Berkel organiseert tevens de kringwedstrijd met zusterverenigingen uit Apeldoorn, Vorden en Ruurlo.

Voor de leden is dit jaarlijks het hoogtepunt. Hier worden de kweekresultaten van het afgelopen kweekseizoen beoordeeld. De leden van KV Oost Achterhoek hebben een kleine 200 dieren ingezonden, waaronder konijnen, hoenders, krielen, sierduiven en watervogels. Op de kringwedstrijd van de Berkel zijn ca 500 vogels ingezonden, zijnde kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, Europese cultuurvogels en parkieten. De dieren worden op vrijdag 24 november door diverse keurmeesters beoordeeld. Vrijdagavond is er voor de inzenders de opening, waarbij de prijswinnaars bekend worden gemaakt.
Voor het publiek is de tentoonstelling geopend op zaterdag 25 november van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 26 november van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een mooie zaal verloting, er zijn enkele stands aanwezig en er is weer een demonstratie Konijn-hop. Voor de kinderen is er een kleurplaten tafel, een knutselhoek waar de jeugd gratis een leuk konijntje of kipje kan maken en een is leuke prijsvraag in de hal bij de dieren.

Kortom een bezoekje aan deze tentoonstelling is zeker de moeite waard, een leuk uitje voor het hele gezin.

De toegang bedraagt 1,50 euro per persoon, kinderen tot 16 jaar gratis. Een catalogus kost 1,50 euro.