Samen herdenken in
liefdevolle herinnering

Samen herdenken in
liefdevolle herinnering

BELTRUM - Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden overal ter wereld overleden kinderen herdacht door het eenvoudige, maar prachtige ritueel van het aansteken van een kaarsje. Een teken van saamhorigheid, maar helaas ook van een vaak heel eenzaam verdriet, waar haast geen woorden voor zijn.

Ook in Berkelland wordt dit jaar Wereldlichtjesdag gehouden. Initiatiefneemster Pauline van Veen weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de namen van overleden kinderen te blijven noemen: "Ze leven voort in je hart, je mist ze oneindig en ze wandelen voortdurend met je mee, waar je ook gaat of staat".

Tijdens een bijzondere bijeenkomst op zondagavond 10 december 2017 in de R.K. Kerk in Beltrum is er voor iedereen die dat wil, gelegenheid een kaarsje aan te steken en stil te staan bij een kind dat gemist wordt. Of dat nu om een pasgeboren baby of om een volwassen kind gaat, of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend(in) bent en of je het pas heel kort of al tientallen jaren mist. Ook wordt stilgestaan bij de mensen die hun kinderwens los hebben moeten laten.
Tijdens de korte herdenking, die geleid wordt door de Borculose uitvaartspreekster Margreet Jansen, worden kaarsjes gebrand om de kinderen voor even weer in het licht te zetten. We noemen hun namen, luisteren naar mooie woorden en muziek en koesteren onze herinneringen. De avond wordt muzikaal omlijst door koor Kiddoesj uit Beltrum. Na afloop van de herdenking is er koffie, thee en ranja en natuurlijk ook gelegenheid om samen nog wat na te praten.
Wie graag wil dat de naam van zijn of haar kind hardop genoemd wordt die avond, kan dat doorgeven via wereldlichtjesdagberkelland@gmail.com of tel. via 06-18195023 (Pauline van Veen Uitvaartbegeleiding). Ook op de avond zelf is er tussen 18.30 en 18.50 uur nog gelegenheid een naam door te geven.

Iedereen is welkom op zondagavond 10 december vanaf 18.30 in de R.K. Kerk, Mariaplein 4 in Beltrum. Aan de plechtigheid zijn geen kosten verbonden, maar het wordt op prijs gesteld als men zelf een glazen potje voor een waxinelichtje meeneemt.


Sfeervolle kerstmarkt in de Molenberg

GROENLO - Op donderdag 7 december is er van 14.00 uur tot 17.00 uur een kerstmarkt in de Molenberg te Groenlo.

Groenlose ondernemers en hobbyisten zullen deze middag in de sfeervolle aangeklede zalen en hallen hun waar aanbieden, alles in het teken van kerst en de winter. De Kerstman is aanwezig met zijn draaiorgel, in Marga's Grand café is live muziek van Astrid te Kronnie en Jan Hahné. Tussendoor is er een verloting, deze is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van de Molenberg. Daarnaast zijn er allerlei lekkernijen te koop.

Na het succes van de braderie van afgelopen zomer is de organisatie enthousiast aan de slag gegaan met het organiseren van deze kerstmarkt en zij hopen deze middag veel belangstellenden te begroeten.


Workshop 'koken is cool' bij Prikkelz

GROENLO - Voor kinderen die gek op koken zijn en die onder begeleiding van een echte chef-kok een gerecht willen leren bereiden en een echte mini-chef willen worden kunnen zich opgeven voor de workshop 'koken is cool'. Deelnemers leren onder begeleiding van chefkok Rianne Groot Severt gezond koken met eerlijke en seizoensgebonden producten. Het uitgangspunt hierbij is dat alles door de mini-chefs zelf wordt gemaakt. Pakjes en zakjes komen er bij 'koken is cool' niet aan te pas. Tijdens de workshop leren kinderen verschillende kooktechnieken. Alle kinderen doen actief mee met snijden, bakken, kneden, knippen en wegen, en voelen zich al snel een echte chef-kok. Na de workshop is er ruimte om de gekookte gerechten op te eten. De 'chef koks' gaan dus met een volle buik naar huis. Kinderen die tussen de 8 en 12 jaar oud zijn kunnen vrijdag 1 december van 15.45-17.45 uur in Cultureel Centrum de Mattelier meedoen met deze workshop. Er is plek voor maximaal tien kinderen. Aanmelden is handig, dat kan door een mail te sturen naar info@prikkelzgroenlo.nl De kosten zijn 2,50 euro per deelnemer.


Mooie opbrengst collecte Alzheimer

GROENLO - Kort geleden is in ook in Groenlo gecollecteerd voor Alzheimer Nederland.

De Alzheimercollecte heeft in Groenlo het mooie bedrag van 2784,80 euro opgebracht.

De organisatie bedankt de collectanten voor hun inzet.