Messink en Hanselman winnen kaartavond

Messink en Hanselman winnen kaartavond

BELTRUM - Koppel Trees Messink/Agnes Hanselman zijn de winnaars van de eerste kaartavond van het seizoen 2017-2018 georganiseerd door Dios-Beltrum. Zij behaalden 1090 punten.

Afgelopen zaterdagavond 18 november waren er maar liefst twintig kaartliefhebbers gekomen naar het Kulturhus de Wanne in Beltrum om het kaartspel twintigen te spelen. Er werd gespeeld in koppels van twee personen. Het werd een gezellige avond met veel strijd om de punten. Het koppel Joop Bennink/Johny te Loeke eindigde op de tweede plaats met 1055 punten en het koppel Toni te Boome/Paula Ribbers eindigde op de derde plaats met 1047 punten. De uitslag van de eerste kaartavond van een serie van vijf kaartavonden is als volgt: 1.Trees Messink/Agnes Hanselman: 1090. 2.Joop Bennink/Johny te Loeke: 1055. 3.Toni te Boome/Paula Ribbers: 1047. 4.Theo te Vogt/Annemieke Bouwmeesters:1035. 5.Tonnie Ballast/Bennie Ballast: 993. 6.Theo te Loeke/Dinie Bennink: 968. 7.Willie Ribbers/Paulien Ribbers: 949: 8.Theo Baks/Jan von Kann: 932. 9.Harrie te Vogt/Harrie te Boome: 925. 10.Jan Elshof/Willem te Woerd: 895. De volgende kaartavond wordt gehouden op zaterdag 16 december.


Voorstelling 'Fiep Fiep
Vogeltje' in de bieb

GROENLO/LICHTENVOORDE - Op vrijdag 24 en en zaterdag 25 november is er in de bibliotheken van respectievelijk Lichtenvoorde en Groenlo een voorstelling te zien, speciaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Stichting Twee-ater speelt 'Fiep Fiep Vogeltje'. De toegang is gratis en zowel op 24 (Lichtenvoorde) als op 25 november (Groenlo) begint de voorstelling om 10.30 uur. Deze activiteit is mede mogelijk dankzij 'Samen in Oost Gelre'. Fiep houdt van vogels. Fiep houdt van tekenen. Slimme vogels, vreemde vogels. Vrijgevochten Fiep. Ze houdt niet van spinazie en ook zo niet van rekenen. Maar vogels zijn het helemaal, op leeftijd of juist piep. Vroege vogels, vrije vogels, het maakt niet uit voor Fiep. Plots blijft er nog maar eentje over. En Fiep raakt in paniek. Een wereld zonder vogeltjes? Klinkt als een lied zonder muziek. Als de maan zonder de sterren of een kerstboom zonder piek. Fiep fiep vogeltje! Dat gaat dus niet gebeuren. Samen gaan ze stoer op pad. Komen van alles tegen. Een avontuur in alle kleuren. Zonder praatjes, muzikaal, door weer en wind en regen. Fiep fiep vogel, ondeugend, rechtdoorzee. Fiep fiep vogel, vlieg jij met ons mee? Fiep Fiep Vogeltje is een spannende en humoristische ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 2 jaar. Zonder tekst, maar met illustraties van Fiep Westendorp.