Jan en José Zoetman zijn in hun nieuwe boerderijwinkel klaar voor de Eindejaarsshow. Foto: Jan Hendriksen.
Jan en José Zoetman zijn in hun nieuwe boerderijwinkel klaar voor de Eindejaarsshow. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Eindejaarsshow Boter-. Kaas- &
Kampeerboerderij 'n Ibink Ruurlo

RUURLO - Boter- Kaas- & Kampeerboerderij 'n Ibink houdt zondag 26 november van 11.00 tot 17.00 uur een eindejaarsshow. Belangstellenden zijn welkom in de geheel vernieuwde boerderijwinkel aan de Arfmanssteeg 1 aan de weg van Ruurlo naar Zieuwent.

Door Jan Hendriksen

Op de eindejaarsshow tonen Jan en José Zoeteman van Boter- Kaas- & Kampeerboerderij 'n Ibink hun kerst- en relatiegeschenken, opgemaakt in verschillende verpakkingen. Er zijn mooie schalen, houten planken, diverse manden of folieverpakking. In de pakketten worden de kazen gecombineerd met ambachtelijke en Achterhoekse producten. Men kan onder het genot van een kopje koffie, thee of glaasje fris rondkijken en een keuze maken uit de ambachtelijke producten. Ron maakt ter plekke lekkere hapjes om te proeven wat er zoal geboden wordt.
De heerlijke kazen die Jan en José Zoeteman verkopen zijn ook te proeven. En er is een attentie voor iedereen die deze dag een bestelling plaatst.
Jan en José Zoeteman hebben een brief van Sinterklaas gehad dat hij die dag met zijn pieten tussen 11.30 en 13.30 uur even langs komt. Kleine kinderen krijgen lekkers en een aardigheidje. Bij mooi weer is er voor de kinderen een springkussen.
Na drie jaar gesloten te zijn geweest heropenden Jan en José Zoeteman afgelopen voorjaar hun geheel vernieuwde en vergrootte boerderijwinkel. De boerderijwinkel is op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De keuken heeft een kleine koffie- en thee- en broodjeskaart. En op afspraak zijn mensen ook buiten deze drie dagen welkom. Het kaasassortiment in de winkel is net zoals op de markten die Jan en José Zoeteman in 's Heerenberg (donderdag), Ruurlo (vrijdagmorgen), Zelhem (vrijdagmiddag) en Ulft (zaterdag) bezoeken zeer uitgebreid. Verder verkopen zij in de winkel veel eerlijke ambachtelijke producten zoals jam, mosterd, pannenkoekmeel, siropen, sauzen, dipsauzen, ouderwets snoep,
en wijnen. Boter- Kaas- & Kampeerboerderij 'n Ibink is dan ook het aangewezen adres voor een mooi cadeau of kerstpakket.