Kasteel Middachten. Foto: PR
Kasteel Middachten. Foto: PR Foto: Verona Westera

Senioren komen in kerstsfeer in kasteel Middachten

BELTRUM - SamenLeven is een vereniging voor 55-plussers in Beltrum die functioneert onder de paraplu van de KBO-PCOB. Een landelijke organisatie met meer dan 300.000 leden. Het is hét orgaan dat de belangen van de senioren behartigt. De vereniging houdt op vrijdag 15 december een tocht naar kasteel Middachten. Vertrek om 15.00 uur met de bus vanaf het Mariaplein in Beltrum.

SamenLeven organiseert elke maand wel wat voor haar leden in Beltrum. Dat kan educatief zijn, informatief, samen op stap, muziek luisteren maar ook samen naar de kermis, carnaval, toneel om er een paar op te noemen. Maar ook samen Kerst vieren hoort daarbij. Enkele Beltrumnaren die veel voor het Landgoed Middachten werken, tipten SamenLeven. "Kom eens kijken naar kasteel Middachten bij kerstsfeer, echt prachtig, de moeite waard". Zo gezegd zo gedaan. Daarom orverzorgt SamenLeven dit jaar voor iedereen die maar mee wilt een tripje naar Landgoed Middachten in de Steeg. Middachten tovert in december voor de 30ste maal haar vertrekken om in kerstsferen. Geurende kerstbomen, ontelbare lichtjes, uitbundige bloemenpracht en knapperende vuren. De kerstopenstelling van Middachten is vermaard vanwege de uitbundige bloemdecoraties.
Deze kerst wordt een aantal vertrekken in een kinderkamer omgetoverd. Prachtige historische poppenhuizen, speelgoed en bomen vol met lekkers. Als het donker wordt, ontbranden in de tuinen nog meer lichtjes en vuren en kan een spannende en sfeervolle lichtjeswandeling worden gelopen.
De gasten kunnen genieten van de bloemenpracht en het kerstinterieur in het verlichte kasteel en de kleinschalige kerstmarkt met handgemaakte kunst- en streekproducten bezoeken.
Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor mensen die gebruik moeten maken van een rolstoel of rollator. SamenLeven begint met koffie met Apfelstrudel en vanillesaus.

Wie mee wil betaalt 25 euro en iedereen is welkom. Men kan zich opgeven bij het bestuur, tel. 0544-481411 of via e-mail samenlevenbeltrum@gmail.com.