Verrassende zege Grol op DCS

Verrassende zege Grol op DCS

GROENLO - Weer een doelpuntrijke tweede helft voor Grol. En ditmaal tegen koploper in 3C DCS uit Zevenaar. Grol boog daarmee een 2 – 1 achterstand om in een 2 – 6 winst.

Grol opende de score in de eerste helft. Al na drie minuten schoot Eduardo de Sousa Cavalcante de bal in de linkerkruising: 0 – 1. Deze voorsprong was echter van korte duur. Twee minuten later kon spits Onur Illbay de bal eenvoudig binnentikken op aangeven van Mohammed Al-Jaboury. Voor de rest van de eerste helft was DCS heer en meester en had ruim voor moeten komen, maar gelukkig voor Grol verzuimde men dit. DCS speelde de bal met speels gemak rond en Grol werd regelmatig zoek gespeeld. Spits Onur Ilbay wist daarbij nog een keer te scoren: een voorzet kon hij in de rebound strak en laag via een Grolverdediger binnenschieten: 2 – 1. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft gaf een compleet ander beeld. Grol blijkt andermaal over buigzaamheid, een goede instelling en een goede conditie te beschikken. De vlam sloeg in de pan toen Mart Zieverink met de eerste de beste kans voor Grol in de tweede helft de 2 – 2 in de touwen joeg. DCS keeper Raoul Beeking schoot daarna gefrusteerd de bal keihard met opzet tegen een Grolspeler aan en kon met rood het veld verlaten. Eduardo de Sousa Cavalcante werd vervolgens in het opstootje betrokken en hij duwde daarbij een tegenstander aan de kant en ook hij kon met rood vertrekken.
De gelijkmaker gaf Grol moed en hoop en men straalde ook uit dat er meer in zat. DCS was volledig van de kaart. Men had nog een kans via Mohammed Al-Jaboury, maar in de rebound raakte DCS speler Jan Simon Sluis onnodig Grol speler Teun Pasman. Hij kon met zijn tweede gele kaart en derhalve rood ook het veld verlaten. De man meer situatie buitte Grol goed uit. Michel Kamphuis stuurde Mathijs Warnar prachtig weg op links en Mathijs schoof de bal vervolgens langs invalkeeper Daan Witjes: 2 – 3. Daarna had Grol ook het geluk aan zijn zijde. In vermeend buitenspelpositie mocht Michel Kamphuis van arbiter Leushuis doorgaan en scoorde de 2 – 4. Ook bij de 2 – 5 was Michel Kamphuis betrokken: zijn voorzet bereikte Jordy Oonk die eenvoudig kon binnentikken. De feestvreugde werd vlak voor tijd nog groter toen Mathijs Warnar ten val werd gebracht in de 16-meter. Jordy Oonk schoot de penalty bekeken binnen: 2 – 6. Dit was tevens de eindstand.
Grol klimt daarmee naar een mooie derde plek in 3C. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen VDZ op het programma.


Drie keer brons voor zwemmers

GROENLO - Op 11, 12, 18 en 19 november werden de Gelderse Kampioenschappen korte baan gezwommen in het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen. Zwemmers van GZV namen hier op verschillende dagen aan deel.

De eerste zaterdag was het de beurt aan Cas Wieggers, Iris Althoff, Femke van Wijk en Michelle van Wijk. Michelle beet de spits af met de 200 mtr wisselslag. Ze zwom met 2:35.31 een mooi PR en werd hiermee zesde. Femke en Iris zwommen die dag beiden de 50 mtr rugslag. Iris die voor het eerst met deze kampioenschappen mee zwom, eindigde op een zesde plaats. Femke werd vijfde. Cas tikte met de 50 mtr vlinder als zevende aan in zijn serie en sloot die dag af met de 100 mtr vrij. Cas zwom geen PR. Zondag stond voornamelijk in het teken van de 50 mtr vrij. Alyssa Heuvelink, de jongste zwemster van het GZV team die dag, zwom met haar 50 mtr vrij met 36,75 sec. een mooi PR en werd 22e. Ook Manou Blokhorst verbeterde met de 50 vrij en een eindtijd van 30,92 haar PR en werd 12e. Demi de Vries en Iris Althoff zwommen beiden een mooie 50 mtr vrije slag en werden hiermee 14e en 17e. Femke zwom met de 50 mtr vrij 29,50 wat haar een PR en zesde plaats opleverde. Michelle sloot de 50 mtr vrij af met een PR en een 3e plaats waarmee ze een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. De dames Iris, Manou, Demi en Femke startten aan het eind van de dag op de estafette vier keer 100 mtr vrije slag. GZV had nog niet eerder met een estafette team deelgenomen en dit was een leuke ervaring voor ze. Met een tijd van 4:35.90 eindigden ze op een mooie vijfde plaats. In het tweede weekend zwommen opnieuw Cas, Demi, Femke en Michelle. Cas startte met de 200 wissel waar hij met een mooie race 17e werd. Bij zijn tweede afstand, de 100 mtr vlinderslag heeft hij zijn PR niet kunnen verbeteren. Demi tikte met de 100 mtr vrij na een eindsprint aan als derde in haar serie en werd hiermee tiende. Femke zwom eveneens de 100 mtr vrij, had een moeizame start maar wist hiermee toch nog een vierde plaats te bemachtigen. Michelle werd derde met de 50 mtr vlinder wat haar opnieuw een bronzen medaille opleverde. Met de 100 mtr vrij wist Michelle werd vierde. Maar met haar reeds gezwommen PR van 59.49 sec. heeft ze wel het oude clubrecord van 1:00.2 dat al 23 jaar stond, verbroken. Ook mag ze met deze tijd met de 100 mtr vrije slag deelnemen aan het NK dat in december dit jaar wordt gezwommen. Femke sloot het GK op zondag af met de 200 mtr vrije slag. Het werd een spannende race om plaats drie of vier. In de laatste baan wist ze toch nog zodanig te versnellen dat dit haar een derde plaats, een PR en een plek op het podium met een bronzen medaille opleverde.


Tafeltennisvereniging Grol

GROENLO - In de zevende ronde van de najaarscompetitie zijn er geen opvallende resultaten geboekt. Grol 1, Grol 3 en Grol 5 konden niet tot winst komen. Grol 4 won en Grol 2 kwam niet verder dan een gelijkspel. Helaas kampen verschillende teams met blessureleed van een van de spelers en dan is de kans op winst klein geworden. Grol 1 moest in het strijdperk treden tegen Hercules 6 uit Terborg. En dat was geen makkelijke klus. Wim opende de wedstrijd hoopvol met een overwinning. Daarna gingen de wedstrijden tegen elkaar op en was het kwaliteitsverschil minimaal. Bij de stand 4 – 4 was er goede hoop op een gelijkspel of een overwinning. Helaas gingen de twee laatste partijen verloren en was de nederlaag een feit. Wim 2, Herbert 1 en Henk 0. Grol 2 ging op bezoek bij Vios uit Beltrum. Helaas trad Grol aan met 2 spelers. Zo werd winnen een moeilijke zaak. Toch speelde Grol 2 het klaar om er een gelijkspel uit te slepen. Roy en Andric wonnen er beide 2. Grol 3 kon ook maar over 2 spelers beschikken en kon dan ook geen vuist maken tegen Reflex 1 uit Varsseveld. Frans kon gelukkig nog een partij winnen en het dubbel leverde ook een punt op. Zo werd de uitslag 2 – 8. Grol 5 en 4 stonden weer tegenover elkaar. En het werd een spannende wedstrijd. Grol 5 won uiteindelijk met 6 – 4. Priscilla 1, Theo 1, Caroline 0, Frits 3, Frans 3 en Jan 1.


Driemaal winst voor Vios Tafeltennis

BELTRUM - In de zevende speelweek boekten alle drie teams van Vios Tafeltennis uit Beltrum een belangrijke overwinning. Voor VIOS 1 was het de tweede overwinning op rij en daarmee ligt het team op koers voor klassenbehoud. Vios 1 speelde uit tegen het eerste team van Grol. Na op een 1-2 voorsprong te zijn gekomen trokken de mannen uit Groenlo de stand weer gelijk door de dubbelpartij te winnen. Paul Bergervoet leverde hierna een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke 4-6 overwinning door ook zijn tweede en derde partij te winnen. De sleutelpartij was echter de vijfsetter die Martijn Koster tegen Wim Goosens in zijn voordeel wist te beslissen met een nipte 11-9 winst. Vios 1 staat met nog drie wedstrijden te gaan op een vierde plaats. Vios 2 wist zich de laatste wedstrijden op te werken uit de onderste regionen. Na een knap gelijkspel tegen koploper Bredevoort, boekte het team een eenvoudige 10-0 zege op hekkensluiter SMD uit Winterswijk. Door deze ruime overwinning hebben de Beltrummers de derde plaats in de poule veroverd. Het derde team van Vios speelde, met Janwim, Arnold en Willie in de basis, tegen een team uit Bredevoort. Na een 3-0 voorsprong brachten de gasten de spanning terug tot 3-2. Vervolgens wonnen de spelers uit Beltrum alle resterende partijen, waarmee de eindstand kwam op 8-2 voor Vios, zodat het team is verzekerd van een vierde plaats. Deze poule is vanaf nu gesplitst. Nummers 1 t/m 4 spelen in de poule E 1. De overige 4 teams spelen in poule E 2.