De Midwinterhoornbloazers ’t Slat laten van zich horen tijdens de midwinterhoornwandeling. Foto: Dennis Meijer
De Midwinterhoornbloazers ’t Slat laten van zich horen tijdens de midwinterhoornwandeling. Foto: Dennis Meijer

Meiden Grol C1 winnen overtuigend

Meiden Grol C1 winnen overtuigend

GROENLO - Op zondag 19 november mochten de meiden van Grol C1 aantreden tegen de meiden van Blauw Wit C1 uit Ruurlo. Volgens de stand op de ranglijst zou het geen moeilijke wedstrijd moeten worden. De meiden van Grol stonden op de zevende plek met vier punten uit vijf wedstrijden en de meiden van Blauw Wit stonden op de laatste plek met nul punten uit vijf wedstrijden. De meiden van Grol wisten een overtuigende overwinning te boeken, 28-7. Ook meiden E2 en Ds 1 kwamen in actie, de dames wonnen, E2 verloor ondanks hard werken.

De meiden C1 uit Groenlo had er dus ook zin in en vanaf het beginsignaal gingen de meiden er fanatiek tegenaan, dat resulteerde al snel in het eerste doelpunt. De fanatieke instelling bleef en het ene na het andere doelpunt werd gescoord. Ze gingen de rust in met een tussenstand van 13-1. In de rust werden de meiden goed toegesproken door de coach. Het was belangrijk om goed en geconcentreerd te blijven samenspelen. Doordat het vrij makkelijk ging was het ook mogelijk om de meiden van posities te laten wisselen in de tweede helft. Grol ging dan ook weer goed van start en bouwde de voorsprong uit. Aan het eind van de wedstrijd was te merken dat de concentratie en de zorgvuldigheid bij Grol wat wegviel waardoor de tegenstander toch nog een paar keer door de verdediging kwam en wist te scoren. Toch bleef Grol als één team tot het eind toe samenspelen wat resulteerde in een mooie eindstand van 28-7.
Zondagochtend om 10.00 uur speelden de meiden van de E2 tegen de meiden van Erix E2. Erix opende sterk en al snel kwam Grol op een achterstand te staan. De stand bij rust was 1-10. Na een peptalk in de rust kwam Grol sterker terug. De verdediging stond een stuk sterker en ze gingen ervoor in de aanval. Er vielen enkele mooie doelpunten aan de kant van het team uit Groenlo, hierdoor kregen de meiden meer zelfvertrouwen en wisten ze vaker aan de bal te komen. De meiden van E2 Grol kwamen steeds beter in de wedstrijd en hun fanatisme nam toe. Erix speelde echter een goede wedstrijd en uit de aanvallen van dat team viel vaak een doelpunt. De eindstand van de wedstrijd kwam uit op 3-16 in het voordeel van Erix. Maar er is wel enorm hard gewerkt door de meiden van HV Grol.
Op zaterdagavond 18 november stonden de dames van Grol oog in oog met de dames van TVO. Het spel ging vlot van start en al snel stond het 2-0 in het voordeel van Grol. De dames van TVO gaven zich echter niet direct gewonnen. De stand liep op naar 3-2. Door mooie snelle aanvallen en looplijnen liep de stand aan de kant van Grol snel op tot 9-3. De dames van TVO kwamen nog terug tot 10-7, maar Grol wist de voorsprong te behouden en de rust in te gaan met een stand van 14-8. De tweede helft verslapten de dames van Grol en kwam TVO dichterbij tot 16-13. De combinaties liepen niet zo mooi en soepel als de eerste helft, maar Grol wist de punten in eigen huis te houden. De wedstrijd eindigde met een stand van 25-19. De volgende wedstrijd spelen de Grolse dames op 3 december tegen Bentelo, dit team staat één puntje lager dan Grol, het belooft een spannende pot te worden. De wedstrijd begint om 14.20 uur.


Kick-Off jubileumloterij sv Grol

GROENLO - In het komende weekend oftewel op zaterdag 25 en zondag 26 november vindt de kick-off plaats van de grootscheepse jubileumloterij van de sportvereniging Grol. Zoals bekend bestaat de Groenlose voetbalclub in 2018 100 jaar. Een uniek jubileum, waaraan gedurende het gehele jaar 2018 en in het bijzonder op en rond de oprichtingsdatum 18 september de nodige aandacht zal worden besteed. In het kader van dit eeuwfeest organiseert de hiervoor speciaal in het leven geroepen jubileumcommissie een loterij, waarbij men tienduizend loten van 10,00 euro per stuk aan de man wil brengen. De opbrengst van de verloting komt ten goede van een jubileumcadeau ten behoeve van de straks 100-jarige voetbalclub. Wat de prijzenkast betreft streeft de organisatie naar circa 150 mooie prijzen. Naast de hoofdprijs, bestaande uit een Toyota Aygo, zijn er tal van mooie prijzen te winnen, waaronder fietsen, televisies, reizen waaronder voetbaltrips, luchtballonvaarten, gratis winkelen en nog veel meer. De trekking van de loterij vindt plaats op zaterdag 19 mei 2018. Alle spelende jeugdleden van S.V. Grol, al dan niet met medewerking van ouders of begeleiders, starten zaterdag 25 november huis aan huis in Groenlo om de loten te verkopen en de spelende seniorleden gaan zondag 26 november beginnen met de verkoop. Betaling is mogelijk of contant of per machtiging.


Midwinterhoornwandeling 't Slat

BELTRUM - Op zondag 10 december houden de Midwinterhoorn Bloazers 't Slat voor de achtste keer een midwinterhoornwandeling. Deze wandeltocht start tussen 12.00 en 14.00 uur vanaf het Beltrums Conservatorium aan de Heelweg 15 in Beltrum.

De wandeltocht voert door het authentieke natuurgebied Het Slat. De route kent dit jaar voor het eerst drie afstanden, 5, 10 en 15 kilometer. De ruim 55 'Bloazers' staan op willekeurige plekken langs de route en verblijden de wandelaars gedurende hun tocht met de karakteristieke tonen van de midwinterhoorn. Deelname aan de tocht is gratis, maar een vrije gift wordt door de organisatie zeer op prijs gesteld. Een belangrijk onderdeel van de wandeltocht is de gezelligheid op het rustpunt waar de deelnemers bij een knus en knapperend houtvuur kunnen genieten van winterse versnaperingen. Bij het eindpunt van de route is er gelegenheid om gezellig na te praten en ambachtswerken te bewonderen. Ook aan de kleintjes heeft de organisatie gedacht; er is een springkussen aanwezig. Midwinterhoornblazen is een traditie die vele honderden jaren geleden is ontstaan en na een periode van gestage achteruitgang sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw weer springlevend is. In de provincie Gelderland zijn circa vijfentwintig midwinterhoorngroepen actief, die met veel inzet deze traditie beoefenen in de adventsperiode en bij allerlei gelegenheden van zich laten horen, zo ook tijdens de midwinterhoornwandeling het 't Slat. Aansluitend aan het traditionele midwinterhoornbloazen zal rond de klok van vieren de band Verdan met eigen geschreven nummers in het Achterhoeks dialect het geheel muzikaal komen opluisteren.

Meer informatie is te verkrijgen via mail: midwinterhoornbloazershetslat@upcmail.nl, of via Facebook.