De Groljeugd gaat op stap om de jubileumloten te verkopen. Foto: Theo Huijskes
De Groljeugd gaat op stap om de jubileumloten te verkopen. Foto: Theo Huijskes

Jubileumloterij sv Grol van start

Leden zetten zich massaal in ten behoeve van hun club

Door Theo Huijskes

GROENLO - In het afgelopen weekend is met veel positieve tamtam de jubileumloterij van de sportvereniging Grol in Groenlo van start gegaan. Op het sportpark Den Elshof, de thuisbasis van de Groenlose voetbalclub, was het deze keer niet alleen een drukte van belang vanwege de vele te spelen voetbalwedstrijden, maar ook vanwege de kick-off van de loterij.

Zoals bekend bestaat de sv Grol in 2018 100 jaar en dat wil de circa 1.400 leden tellende club weten ook. Zo is er onder aanvoering van een jubileumbestuur, ondersteund door diverse vrijwilligers, een jubileumprogramma samengesteld, dat wordt opengeschoten op zondag 7 januari 2018 en wordt afgesloten op zaterdag 29 december 2018, waarbij een concentratie van activiteiten zal plaatsvinden rond de 18de september, wat in 1918 de oprichtingsdatum van 'de Grol' was. Maar naast het vieren van het eeuwfeestje, is het natuurlijk ook de bedoeling om de vereniging een jubileumcadeau aan te bieden. Het voornemen is om dat cadeau te gieten in een vorm van verfraaiing en uitbreiding van het eigen sportpark.

Onder andere met de organisatie van een loterij hoopt men nu de nodige gelden binnen te krijgen om het cadeau te kunnen bekostigen. De loten worden aan de man gebracht door alle spelende leden, zowel bij de pupillen en junioren als bij de senioren. In totaal gaat het om tienduizend loten, die voor tien euro per stuk worden verkocht. De kopers van loten hebben een kans op 150 prachtige prijzen, waarbij de hoofdprijs een Toyata Aygo is. Verder onder andere fietsen, televisies, reizen waaronder voetbaltrips, luchtballonvaarten, gratis winkelen en nog veel meer.

De trekking van de loterij vindt plaats op zaterdag 19 mei 2018.

De werkgroep jubileumloterij onder aanvoering van Erik Schuurmans is erg positief gestemd over de uiteindelijke afloop. "De loterij is bij alle spelende leden, waarop een beroep wordt gedaan, heel goed ontvangen. De algemene tendens onder de verschillende teams is dat men graag iets terug wil doen richting de club, die er wekelijks voor zorgt dat alles tot in de puntjes is geregeld, het sportpark Den Elshof er uitstekend bij ligt en dat de randvoorwaarden, alsmede de bijkomende faciliteiten goed voor elkaar zijn." Schuurmans verwacht ook dat er veel loten buiten Groenlo worden verkocht. "Via de persoonlijke netwerken van onze leden moet dat ook mogelijk zijn. Daarnaast zien velen een lot als een mooi geschenk om elkaar met Sinterklaas of met de Kerst cadeau te geven. Verder zouden wij het erg op prijs stellen wanneer er bedrijven zijn, die jubileumloten kopen om in de aan hun personeel te verstrekken kerstpakketten te verwerken."