Medailles voor GZV

GROENLO - Afgelopen zaterdag heeft GZV tijdens de medaillewedstrijd in eigen huis goed gepresteerd. Naast GZV streden ook Natare uit Aalten, WWV uit Winterswijk, DOS uit Varsseveld, Schuurman BZC uit Borculo en NDD uit Doetinchem om de medailles. Er is een mooi aantal persoonlijke records gezwommen, op de 100m schoolslag zwom Mette Althoff 1.31.69 minuten en verbeterde daarmee haar tijd met 10 sec., Robine Sloots verbeterde haar tijd met maar liefst 11 sec. in 1.41.09 minuten en zwom Evi Hulshof met 1.43.40 minuten 4,5 sec. van haar pr af. Bridet Hulshof werd op de 50m vlinderslag derde in een tijd van 39.93 minuten, een verbetering met 4,5 sec. van haar pr. Op de 100 m schoolslag verbeterde Iris Althoff haar beste tijd met 4,5 sec. in 1.34.23 minuten en Anouk Hagens was maar liefst 8,5 sec. sneller, zij tikte na 1.40.04minuten aan. Jorn op den Akker verbeterde zijn tijd op de 100m schoolslag met 4 sec. in 1.40.75 minuten en William Heetkamp verbeterde op dezelfde afstand zijn tijd met maar liefst 11 sec. in 1.51.04 minuten. Cas Wieggers werd eerste op de 200 m Wisselslag, maar deed op die afstand buiten mededinging mee. De volgende zwemmers vielen in de prijzen, gesponsord door Steentjes: meisjes 50m vlinderslag: 2e plaats voor Bridet Hulshof, jongens 50m vlinderslag: 3e plaats voor Pim Reinders, meisjes 100m schoolslag: 3e plaats voor Demi de Vries, meisjes 50m rugslag: 1e plaats voor Michelle van Wijk, 2e plaats voor Femke van Wijk, jongens 50m rugslag: 1e plaats voor Maurits Heetkamp, meisjes 100m rugslag: 1e plaats voor Bridet Hulshof, meisjes 50m vrije slag: 2e plek voor Sjoukje Steentjes en 3e plek voor Anouk Hagens, meisjes 100m vrije slag: 1e voor Femke van Wijk, 3e plaats voor Demi de Vries, jongens 100m vrije slag: 1e plaats voor Maurits Heetkamp, dames 50m vrije slag: 1e plaats voor Michelle van Wijk, heren 50m vrije slag: 1e plaats voor Cas Wieggers, estafette gemengd 4x50m. vrije slag: 1e plaats voor Jorn op den Akker, Demi de Vries, Manou Blokhorst, Femke van Wijk.

Meiden Grol B1 en Dames 2 winnen

GROENLO - Op zondag 3 december speelden de meiden van Grol B1 een uitwedstrijd tegen OBW in Herwen. Voorafgaand wist het team dat ze de tweede plek konden veroveren van Angeren doordat zij hadden verloren op zaterdag. Na een goed begin, waarin Grol met 4-0 voor kwam te staan, moesten ze toch toestaan dat OBW bij rust terugkwam met vier doelpunten. 7-4 in het voordeel van Grol op het scorebord. De meiden uit Groenlo legden de focus op de verdediging en dat ging erg goed. Maar met slechts twee wissels kostte dit wel veel energie. De tweede helft stoomden ze door tot voorsprong van 15-9. De kracht achter het spel van het team uit Groenlo nam inmiddels af, waardoor OBW terug kwam tot 16-11. In de laatste vijf minuten scoorden zij nog drie keer vanuit de hoek en een penalty tegen werd in eerste instantie goed gestopt, toch belandde deze daarna helaas alsnog in het net. Gelukkig voor de meiden uit Groenlo werd er ook aan eigen kant nog gescoord waardoor het team de punten wist veilig te stellen. Met een 17-14 winst en een tweede plek in de competitie gingen de meiden tevreden naar huis. Dames 2 mocht, net als de A-jeugd en Dames 1, aantreden tegen Bentelo. De opdracht van trainer Martin was 'blijven zoeken naar gaten, aanspeelbaar blijven en blijven bewegen'. Coach Xander voegde daar nog 'op snelheid spelen' aan toe. Met duidelijke instructies en de wil om te winnen begonnen de dames aan de wedstrijd. Grol speelde snel en dit resulteerde in een aantal mooie doelpunten. Al snel stond er 1-4 op het scorebord. Daarna begon ook Bentelo meer te scoren, maar Grol bleef de opgebouwde voorsprong behouden. De ruststand was 7-10. Aan het einde van de eerste helft zakte Grol terug in snelheid, dit werd in de rust besproken. De snelheid moest terugkomen en ook het blijven bewegen was belangrijk. Grol wist wat ze te doen stonden en gingen weer fanatiek van start. Het fanatisme werd beloont. Diverse speelsters van Grol wisten de keepster van Bentelo te passeren. Sandra, keepster van Grol, wist een zeven-meter te stoppen en Grol bouwde de voorsprong uit. Dit resulteerde in een eindstand van 13-24 in het voordeel van Grol.

Wedstrijd Grolse Boys gestaakt

GROENLO - De uitwedstrijd van Grolse Boys tegen Sportlust Glanerbrug duurde maar een klein half uur. Aanvankelijk was er weinig aan de hand. In de zesde minuut kwam Grolse Boys op een voorsprong. Een wegdraaiende voorzet van Kenan Kukic werd door Michel Overbeek prima ingetikt. Maar daarna gebeurde er wat. Een hoge bal van Glanerbrug werd (onnodig) door Mark Le Roux in de handen gepakt, wat hem een gele kaart opleverde. Glanerbrug had in de gaten dat Mark niet goed in zijn vel zat en zocht bij het aanvallen juist hem op. Na ongeveer twintig minuten spelen werd een speler van Grolse Boys nagetrapt, maar de scheidsrechter zag dat niet. Er werd door spelers van Grolse Boys geprotesteerd wat Kenan uiteindelijk een gele kaart opleverde.

Even later kreeg Ronald Wagendorp een 100 procent kans, zijn schot belandde recht in de handen van de keeper. In plaats van 0-2 werd het even later 1-1. Een aantal verdedigers van Grolse Boys waren nog steeds wat gefrustreerd, hielden zich niet aan de afspraken en zo kwam de bal bij het uitverdedigen via een medespeler bij een tegenstander en die kon gemakkelijk scoren. Een paar minuten later werd het 2-1. Vervolgens kreeg Ronald een gele kaart. Niet veel later hielden Mark Le Roux en een speler van Glanerbrug elkaar bij een actie vast, waarna Mark de bal veroverde. De scheidsrechter bestrafte dat met een tweede gele kaart. Toen waren de poppen aan het dansen. Keeper Emirhan protesteerde en kreeg geel, hij ging nog even door en en werd bestraft met rood. Ronald gooide de bal richting het opstootje en hij kreeg ook rood.

Hierna had de scheidsrechter het wel gezien staakte de wedstrijd.