Rhumtas geeft een concert. Foto : PR
Rhumtas geeft een concert. Foto : PR

Kerstconcert Vocales in de Mattelier

GROENLO - Sinterklaas staat nog niet op de loopplank om terug te keren naar Spanje of klinkt het al 'hohoho' aan de horizon, komt de Kerstman met Rudolph aangesjeesd, staan Kerstbomen al in vol ornaat te 'shinen' en liggen winkeletalages al vol met Kerstartikelen. Kerstbomen pieken steeds eerder en Nederland komt steeds vroeger in kerststemming. Zo ook koor Vocales. Al geruime tijd worden kerstliederen gezongen tijdens de wekelijkse donderdagavond-kooravond. Dit als opmaat en repetitie voor het grote Vocales Kerstconcert op zondag 17 december om 19.00 uur in de Mattelier. Eerst geeft het koor echter nog acte de précense op de kerstmarkt in Groenlo op vrijdagavond 8 december van 19.30 tot 20.30 uur. Het repertoire zal beide concerten bestaan uit diverse traditionele Kerstliederen als 'Feliz navidad' en 'Holy night', ook eigentijdse Kerstliederen worden ten gehore gebracht. Kaarten voor het Kerstconcert in de Mattelier kosten 5 euro, inclusief garderobe en een consumptie, en zijn verkrijgbaar via www.demattelier.nl


Boeken- en platenmarkt

LICHTENVOORDE – Tijdens de kerstmarkt op zondag 10 december houdt de stichting Vrienden van Antoniushove weer een boeken- en platenbeurs in Careaz Antoniushove tegenover het gemeentehuis.

Bezoekers zijn vanaf 11.00 uur welkom in het Grand Café van Antoniushove. Door op die dag boeken, platen of cd's te kopen steunt men de Stichting Vrienden van Antoniushove (VVA). Deze stichting heeft zich ten doel gesteld het leven van de bewoners in de diverse woon- en zorgcentra van Careaz in Lichtenvoorde te veraangenamen. Natuurlijk kan men Vrienden van Antoniushove ook steunen door donateur te worden. Meer informatie daarover is te vinden op de facebookpagina van de Vrienden van Antoniushove.


Facebook: Vrienden-van-Antoniushove-Careaz


Winterconcert Rhumtas

BELTRUM - Op vrijdagavond 15 december verzorgt zanggroep Rhumtas uit Beltrum een concert in de plaatselijke kerk. 'Into December', een hartverwarmend uurtje om het weekend te beginnen en alvast de sfeer van kerst te proeven. De zang van de 25 vrouwenstemmen zal worden afgewisseld met sfeervol pianospel van dirigent-pianist Jeroen Twisk. Hij zorgt ook voor de muzikale begeleiding van het koor. Daarnaast zal de jonge drumster Tess Ratering uit Beltrum een deel van de begeleiding voor haar rekening nemen. Na afloop is er volop gelegenheid om nog even gezellig na te praten, onder het genot van een kopje koffie of thee. Het concert begint om 19.30 uur. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.


Literair Café

LICHTENVOORDE - Met in ieder geval een tekst over december en wellicht enkele winterse woorden die als sneeuwvlokken op het publiek neerdalen, treedt een tweetal leden uit het Dichterscollectief op bij de Literaire Soos. Mark Ebbers en Joop Koopmanschap dragen eigen werk voor, in Den Diek op zondag 10 december vanaf 14.00 uur. Grappige teksten en filosofische vraagstukken komen aan bod. Afwisseling en uitdaging zijn sleutelwoorden. De voordrachten worden opgeluisterd met muziek die van toepassing is bij de geschreven teksten. De toegang is gratis, drank niet. Er is een pauze.