De nieuwe, door UTO op zaterdag geplaatste Kerstboom. Foto: Theo Huijskes
De nieuwe, door UTO op zaterdag geplaatste Kerstboom. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Nieuwe kerstboom op Markt

Lustrumboom van Kegelclub UTO is geen lang leven beschoren

Door Theo Huijskes

GROENLO - De door Kegelclub UTO op de Markt in Groenlo geplaatste Kerstboom is vrijdagavond 8 december omgewaaid. Het voorval, waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen, vond plaats amper tien seconden nadat Stadsprins Henk-Jan I en Stadsadjudant Maurice van carnavalsvereniging De Knunnekes de verlichting hadden ontstoken.

De met de hevige sneeuwbuien gepaard gaande oostenwind is naar men aanneemt de veroorzaker van deze grote tegenvaller. Namens de vriendenkegelclub UTO waren het de beide organisatoren, te weten Martin Geessinck en Michel Hoffman, die van de schrik bekomen een brede grijns niet konden onderdrukken. "Voorop gesteld, wij balen hier enorm van", reageert Martin Geessinck.

"Maar het allerbelangrijkste is dat er geen ongelukken zijn gebeurd. De boom is precies de goede kant op opgevallen. Wanneer de andere kant het geval was geweest, hadden er misschien wel tien kinderen onder de boom gelegen." Michel Hoffman: "Ik schrok mij een ongeluk. Je moet er toch niet aan denken dat dit goedbedoelde spektakel, langzamerhand een traditie in onze binnenstad, een trieste afloop had gekregen." Lees verder op pagina 9

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding