Afbeelding

Overtuigende winst voor hv Grol Dames 1

GROENLO - Op zondagmiddag 10 december stond er een thuiswedstrijd op het programma voor de dames van Grol 1, met als tegenstander Dames 1 van Bornerbroek. Op basis van de stand beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De Grolse dames wisten de wedstrijd overtuigend te winnen. Het begin was voor beide teams stroef. Na enige tijd stond er een stand van 4-4 op het scorebord. De dames van Grol waren er op gebrand om de overwinning binnen te slepen. Ze wisten met mooie aanvallen uit te lopen naar 9-7. De dames bewogen mooi in de aanval en wisten elkaar makkelijk te vinden. Ruststand 12-7. Vorige week gingen de dames van Grol ook met een voorsprong de rust in, maar die werd in de tweede helft helaas weggegeven. De dames van Grol hadden dit onthouden en gingen goed van start. De dames liepen uit naar 18-9 door weer mooie aanvallen te spelen. Bornerbroek kreeg veel 7 meters mee en maakten nog een aantal doelpunten, maar de dames van Grol hielden goed hun hoofd koel en hielden de voorsprong vast. Eindstand 28-18. Hopelijk kan dit worden doorgezet voor de komende wedstrijd van donderdag in Tubbergen tegen de dames van Vasse 1.


Nominaties voor Sportverkiezingen
gezocht

OOST GELRE - Welke sporter of sportteam of sportvrijwilliger verdient het om in de spotlights gezet te worden op het podium tijdens Koningsdag? Wie een kandidaat weet, mag mailen naar info@sportverkiezingoostgelre.nl of de favoriet nomineren via de facebookpagina van Sportverkiezing Oost Gelre.

Jaarlijks organiseert de Sportverkiezingsraad de Sportverkiezing van de Gemeente Oost Gelre. Tijdens de Sportverkiezing worden sporters, sportteams en sportvrijwilligers die een buitengewone prestatie hebben geleverd in het zonnetje gezet. Ongetwijfeld zijn er in het afgelopen jaar 2017 weer opmerkelijke prestaties geleverd door sporters en sportploegen uit onze gemeente. Tijdens de Sportverkiezing wordt er uit verschillende genomineerden een Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar gekozen. Tevens wordt de prijs voor Vrijwilliger van het jaar uitgereikt.

De organisatie van de sportverkiezing is in handen van de Sportverkiezingsraad, die nauw samenwerkt met de gemeente Oost Gelre. De raad bestaat uit een aantal vertegenwoordigers van sportverenigingen uit de gemeente. De sportverkiezing wordt jaarlijks gehouden tijdens Koningsdag op 27 april op de Markt in Lichtenvoorde. Alle sportverenigingen in de gemeente Oost Gelre worden aangeschreven met het verzoek genomineerde(n) van hun vereniging voor te dragen. Maar inwoners van de gemeente Oost Gelre wordt gevraagd om sporters en teams te nomineren, waarvan zij vinden vindt dat zij in het jaar 2017 een buitengewone sportprestatie hebben geleverd. Nomineren kan door een mail te sturen naar info@sportverkiezingoostgelre.nl, onder vermelding van de naam van de sporter, de sport waarin de prestatie is geleverd en wat er gepresteerd is. Nomineren kan tot en met 14 januari. Op het moment dat alle genomineerden bekend zijn, wordt dat bekend gemaakt in de Groenlose Gids en de ELNA. Daarbij worden de genomineerden voorgesteld aan het publiek. Uit deze genomineerden worden per categorie de winnaars gekozen.


sportverkiezingoostgelre.nl


Mooie resultaten voor jongste
zwemjeugd GZV

GROENLO - Op zaterdag 9 december werd voor de jeugd tot en met vijftien jaar de tweede minioren wedstrijd van het seizoen gezwommen bij Marveld. Samen met de jeugd van Livo en de Berkelduikers uit Borculo werd gestreden om de snelste tijden op de 100 m. schoolslag, de 100 en 200 m. wisselslag, de 50 en 100 m. vlinderslag en de 50m. en 100 m. vrije slag. De allerjongste zwemmers, Robine Sloots, Mette Althoff en Evi Hulshof, hebben voor het eerst de 100 m. vlinderslag gezwommen. Dat is een zware afstand waar de meisjes best tegenop zagen, maar die ze erg knap volbracht hebben, met zelfs een bronzen medaille voor Mette! Daarnaast was het bijzonder dat zowel op de 50 m. vlinderslag als op de 100 m. wisselslag meisjes Junioren 2 en 3 twee keer helemaal blauw kleurde met alleen maar GZV meiden. De grootste PR's zijn gezwommen door Pim Reinders en Mette Althoff. Pim verbeterde zijn tijden op zowel de 100 m. wisselslag als op de 100 m. schoolslag met 4 seconden. Mette verbeterde haar tijd op de 100 m. vrije slag met maar liefst 10 seconden. Medailles waren er op de volgende afstanden: 100 m. schoolslag Junioren 2 en 3: 1e plaats voor Iris Althoff, 50 m. vlinderslag Junioren 1: 2e plaats voor Alyssa Heuvelink, 50 m. vlinderslag Junioren 2 en 3: 1e plaats voor Femke van Wijk, 2e plaats voor Demi de Vries, 3e plaats voor Manou Blokhorst, 100 m. wisselslag Junioren 2 en 3: 1e plaats voor Femke van Wijk, 2e plaats voor Demi de Vries, 3e plaats voor Manou Blokhorst, 100 m. vlinderslag Minioren 5: 3e plaats voor Mette Althoff.


Grolse volleyballers pakken broodnodige overwinning

GROENLO - Grol speelde op zaterdag 9 december een sleutelwedstrijd tegen Vios Eefde. Bij winst zou de middenmoot weer in zicht komen, maar bij verlies zou Grol moeten vrezen voor het degradatiespook. De Grollenaren wisten een belangrijke overwinning te boeken en brachten de 3-1 op het scorebord.

Grol leek zich nog niet geheel bewust van het dreigende degradatiespook want ze begon heel slap aan de wedstrijd. Vooral passend had Grol het niet in orde. Al hoewel de serve van Vios niet de moeilijkste was had de passer van Grol alle moeite. Vios liep hierdoor ruim weg naar een 10-2 voorsprong. Grol ging er achteraan, maar telkens wanneer Grol Vios weer in het zicht had maakten de Grolse mannen weer een aantal fouten. Tot boven de twintig. Grol kwam terug tot 23-23 en het had er alle schijn van dat Grol de set ging pakken, echter was het Vios dat er met deze set vandoor ging door wederom twee fouten van Grol.
In de tweede set pakte Grol het anders aan. De pass setting werd anders opgesteld en ineens begon het enigszins te lopen. Vanaf dat moment is Grol ook niet meer in de problemen geweest en met achtereen volgens 25-19 , 25-15 en 25-21 wist Grol de wedstrijd te winnen.