Naast 90 speciaalbiertjes ook 'Premium' bier en vertier. Foto: PR Spraakwater
Naast 90 speciaalbiertjes ook 'Premium' bier en vertier. Foto: PR Spraakwater Foto: PR Spraakwater

'Spraakwater' bedient veel liefhebbers

GROENLO -De hevige sneeuwval was geen beletsel om zaterdag een bezoek te brengen aan Spraakwater, de eerste editie van het speciaalbierevenement in de Oude Calixtuskerk. De keuze was reuze voor de liefhebber van een speciaalbiertje. Vanzelfsprekend was er ook het vertrouwde Grolschbiertje. Voor een Grollenaar zijn gehele leven al 'speciaal' bier. Maar er was meer.

Door Henri Walterbos

De keuze was reuze met meer dan 90 verschillende speciaalbieren, zowel van de tap als uit de fles. Naast de lekkerste biertjes, ook uit eigen regio, waren allerhande lekkere hapjes verkrijgbaar om de biertjes goed te laten vallen.
De Calixtuskerk bleek een ideale omgeving om de speciaalbiertjes te presenteren en te nuttigen. Binnen was de multifunctionele ruimte feestelijk aangekleed met sfeervolle kerststukjes op tafel. Naast een biertje was er sfeervolle muziek. In de middaguren Mart Hillen en Glenn Lansink in een akoestische setting, gevolgd door de formatie Yats en Premium 's avonds. Voor dames was er ook wijn beschikbaar, al deed ook menig vrouw zich tegoed aan speciaalbiertjes. Niek Lansink van District East Events, die het evenement samen met vriend en kompaan Jeroen Koster, beiden uit Groenlo, organiseerde, kijkt met grote tevredenheid terug op de eerste Spraakwater. "Er kwamen meer mensen dan verwacht. Voor het speciaal bier uitschenken moest men soms even wachten. Uiteraard krijgt Spraakwater volgend jaar een vervolg."