Dit jaar is de start van de Avondvierdaagse op dinsdag 29 mei. Foto: PR
Dit jaar is de start van de Avondvierdaagse op dinsdag 29 mei. Foto: PR Foto:

Speciaal biertje voor Ronde van Bredevoort

BREDEVOORT – Brouwerij De Borghman, hoofdsponsor van de Borghman Ronde van Bredevoort, heeft ook voor de tweede editie van dit wielerevenement (op zaterdag 7 juli) een speciaal bier gebrouwen. Het betreft een aangepaste versie van Rondje, het witbier dat Gerco Honders en Rob van Doorn van De Borghman voor de eerste Ronde van Bredevoort hebben gebrouwen. De mensen die vorige week vrijdag de avond voor vrijwilligers van de Ronde van Bredevoort in De Borghman bezochten, mochten als eersten het nieuwe bier proeven. Het is nu ook voor andere bierliefhebbers verkrijgbaar bij de brouwerij en de andere verkooppunten.

Door Bart Kraan

Ook de nieuwe versie van Rondje is een witbier, maar die is in tegenstelling tot de eerste gebrouwen met hop van Hogenelst Hop uit Zieuwent. ''Die hop is vers. Andere bieren worden met droge hop gebrouwen, maar deze hop is zo geconserveerd dat hij het hele jaar vers is.'', aldus Honders, die met zijn collega ook een limited edition van de Achterhoekse Pale Ale met deze verse hop op de markt brengt.
De Borghman lanceert zondag 1 april tijdens een paasbrunch de Starckeborgh, een bier met een alcoholpercentage van 9.5 dat koffie van Starckeroode Koffie uit Winterswijk bevat. Dit bier is gebrouwen in samenwerking met eigenaar Roy Stammers van Starckeroode, bij wie de Bredevoortse brouwerij haar koffie koopt. ''We werken prettig samen en kunnen het goed met elkaar vinden'', aldus Honders die het nieuwe bier omschrijft als een 'fijn dessertbier'. Het is straks verkrijgbaar in flessen van 0.75 liter die zijn bedoeld om te delen. ''Roy en ik hebben veel leuke dingen gedeeld, daarom vinden wij dat dit bier ook gedeeld moet worden en dus niet niet alleen moet worden opgedronken.''
Een week na de lancering van de Starckeborgh komt De Borghman met nog een nieuw bier. Maar daarover wil Honders niet al te veel loslaten. ''Het is een speciaal bier ter gelegenheid van een bijzondere gelegenheid. En er is een eeuwigdurende actie aan verbonden.''
Dit nieuwe bier is het negende van De Borghman. De Bredevoortse brouwerij kwam al eerder met Rondje, Achterhoekse Pale Ale, Blond, Dubbel, Kindelbier, Royaal Blond en Weizen en heeft dus vanaf zondag 1 april de Starckeborgh in het assortiment.


Paasdienst bij CGK

AALTEN – Heb je het al gezien, de Heere is opgestaan! Dat is het thema van de dienst die de Christelijk Gereformeerde Kerk houdt op Tweede Paasdag.

Mensen kunnen vaak enthousiast vertellen over de dingen die zij belangrijk vinden, over hun interesses, over hun kinderen, over een mooie vakantie, of over hun relatie met Jezus. Dat kan mooi zijn om te horen, maar ook wel vervreemdend. Want pas als je dingen zelf ervaart, zelf ziet, hoort, ruikt, voelt of proeft, wordt het echt werkelijkheid voor je. Toen de leerlingen van Jezus Thomas kwamen vertellen dat Jezus uit de dood was opgestaan, kon Thomas het niet geloven. Hij wilde het zelf ervaren, hij wilde het zelf zien voordat hij het kon geloven. Is dat herkenbaar? In de dienst zullen we zien hoe de Heere Jezus hiermee omging, en hoe Hij met ons omgaat als wij zijn opstanding zelf willen zien en ervaren. Iedereen is Tweede Paasdag van harte welkom, maandag 2 april om 10:00 uur, bij de Christelijke Gereformeerde Kerk in Aalten, Berkenhovestraat 9. Na afloop van de dienst staat de koffie/thee en wat lekkers klaar.


Avondvierdaagse

AALTEN - Om alvast in de agenda te noteren, aldus wandelsportvereniging De Wandelvriend: de Avondvierdaagse in Aalten is dit jaar van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni. De inhaalavond is op maandag 28 mei. Groepen krijgen binnenkort opgaveformulieren. Meer informatie is ook verkrijgbaar via hermienwevers@hotmail.com of binnenkort via de website.


dewandelvriendaalten.nl