Informatieavond over fondsenwerving

AALTEN - Op dinsdagavond 22 mei vindt er in De Ahof in Aalten een informatieavond plaats over fondsenwerving.

Veel stichtingen of verenigingen die werken binnen cultuur, welzijn en/of zorg vinden het lastig om voor hun (nieuwe) activiteiten extern geld te generen. Het enthousiasme binnen deze organisaties stokt op moment ze het idee moeten omzetten in een plan dat voldoet aan de inhoudelijke en financiële eisen van de diverse geldschieters, vaak fondsen. Daarnaast zijn veel organisaties niet op de hoogte van de duizenden fondsen die er bestaan en kiezen zij vaak voor de paar bekende fondsen die daardoor overvraagd worden, waardoor een goed plan alsnog niet gehonoreerd wordt.

Op de informatieavond houdt Richard Jongetjes, talentverbinder Aalten, een inleiding over succesvolle over succesvol fondsen werven. Richard Jongetjes heeft veel ervaring in het werven van extern geld, zowel binnen de culturele- als de welzijns- en zorgsector. Hij heeft voor diverse projecten in totaal zo'n acht ton aan subsidies gehonoreerd gekregen. Ook in het beoordelen van subsidies heeft hij ruime ervaring, hij zat jaren lang in diverse adviescommissies zoals het fonds voor podiumprogrammering & marketing in Den Haag en de commissie subsidiering culturele activiteiten in Zwolle.
De tweede spreker is Steffen de Wolff van het VSB Fonds, dat activiteiten ondersteunt die vallen binnen het thema Mens & Maatschappij en het thema Kunst & Cultuur. Hij zal uitleggen waaraan men moet voldoen om fondsen binnen te halen. De avond is (deels) interactief met basisvragen en behandeling van ideeën uit het publiek.
De bijeenkomst start om 20.00 uur (19.30 uur inloop met koffie) en eindigt om ongeveer 22.00 uur. De kosten zijn vijf euro per persoon inclusief koffie. Opgave graag via de mail, met vermelding van contactinformatie, het aantal deelnemers en hun namen. Opgeven via Richard@talentverbinder.nl.


Bijeenkomst 'Omgaan met verlies'

REGIO - In het Borchuus in Varsseveld wordt op dinsdagavond 10 april vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden voor mantelzorgers met als onderwerp 'Omgaan met verlies'. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg.

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies: verlies van gezondheid, van een baan, een geliefde, een woning, ouders of kinderen. De mantelzorgbijeenkomst 'Omgaan met verlies' gaat over de manier waarop iemand na zo'n ingrijpende ervaring het leven weer vorm kan geven en over de vele aspecten die daarbij een rol spelen. Er is deze avond aandacht voor verschillende soorten van verlies en het omgaan met de reacties daarop. Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dit thema wordt verzorgd door Trudy Willems, werkzaam in de palliatieve zorg. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit de regio.
Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.


JP den Tex brengt Wolf!

BREDEVOORT - Zaterdag 7 april presenteert JP Den Tex in de Koppelkerk in Bredevoort zijn nieuwe plaat Wolf! "JP den Tex is één van Nederlands meest begenadigde singer-songwriters. Hij is als de wijn die met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt", aldus muziekblad OOR.

JP Den Tex (JP staat voor Jan-Pieter, Arnhem 1950) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één van de eersten aan een Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig americana noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het spraakmakende album 'Little Heroes' van zijn Bergense band Tortilla, waar ook zijn zingende broer Emile deel van uitmaakte.

Met zijn plaat 'Heartbeat' (1980) begon zijn carrière als singer-songwriter. Tevens ontwikkelde hij zich – door succesvolle uitstapjes in het theater, waaronder 'Op Weg Naar Huis' met Kees Prins en Paul de Munnik (2007) – op het podium tot een boeiend verhalenverteller.

Wolf!
In de tussentijd werd het voor JP Den Tex tijd voor een nieuw studio-album, dat hij deze zaterdag 7 april samen met de Nijmeegse gitariste en mandolinespeelster Yvonne Ebbers zal presenteren in de Koppelkerk. 'Wolf!' vertelt het wonderlijke verhaal van de Duitse pop-producer Gustav Wolfowitz, die van de ene op de andere dag zijn New-Yorkse glitter imperium verliest, doordat hij zijn vermogen in de handen van onbetrouwbare anderen heeft gelegd. Met de muziekbusiness gaat het slecht, hij is bijna zestig en zijn zoveelste relatie is op sterven na dood.

'Wolf' verklaart zichzelf failliet en belandt tussen de zwervers en straatmuzikanten: hij heeft alleen nog zijn akoestische gitaar, zijn stem en zijn muts. Daar begint zijn hernieuwde kennismaking met die (andere) 'American Dream'. Over dromers die het nooit zullen maken, maar toch blijven dromen, en zo het Grote Verlangen in leven houden. En daarmee de wereld draaiende.

De albumpresentatie is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, op zaterdag 7 april. De zaal is open om 20.00 uur, de voorstelling begint om 20.30 uur. De entree kost tien euro. Reserveren: koppelkerk.nl / 0543-216 005.