Zicht op extra subsidie voor Sportpark Zuid

AALTEN – De Stichting Sportpark Zuid heeft een subsidieverzoek voor 120.000 euro ingediend bij LEADER-Achterhoek. Door LEADER worden projecten gesubsidieerd, die de leefbaarheid verbeteren. Daarvoor zijn Europese gelden beschikbaar, waarmee de helft wordt gefinancierd. De andere helft wordt betaald door de gemeenten in de Achterhoek. Omdat de gemeente Aalten echter al fors financieel heeft bijgedragen was de vraag of nu nog eens 60.000 euro ter beschikking moest worden gesteld. B en W heeft besloten dit wel te doen, al wordt het bedrag wel in vermindering gebracht op de eerder toegekende subsidie. Op deze manier komt er toch 60.000 euro extra ter beschikking voor het sportpark.

Door Bernhard Harfsterkamp

Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten 1,2 miljoen ter beschikking gesteld voor de ontwikkelingen op het sportpark, waar diverse sportverenigingen gaan samenwerken. Daarvoor moet de accommodatie worden aangepast. Hiervan is 650.000 euro bestemd voor de revitalisering van het sportpark en 550.000 euro voor de privatisering, waardoor de jaarlijkse bijdrage in de exploitatie van de gemeente vervalt. In het ambtelijk advies werden vier mogelijkheden aangegeven hoe met dit nieuwe verzoek om kan worden gegaan: 1. 60.000 extra geven en het bedrag opnemen in de voorjaarsnota; 2. Het besluit over het Sportpark Zuid herzien en 60.000 extra ter beschikking stellen en dat extra bedrag opnemen in de voorjaarsnota; 3. Instemmen met de 60.000 euro, maar die in mindering brengen op de privatiseringsbijdrage; 4.Geen cofinanciering geven.

Ambtelijk werd geadviseerd te kiezen voor de vierde mogelijkheid, omdat dit de meest zuivere keuze is. Er was immers besloten niet meer dan de 1,2 miljoen ter beschikking te stellen. Mogelijkheid drie had ook gekund, maar de Stichting Sportpark Zuid heeft aangegeven hiermee niet akkoord te gaan. Burgemeester en Wethouders hebben echter toch voor de derde mogelijkheid gekozen. "Wij vinden het nog steeds een heel goede ontwikkeling", zei wethouder Ted Kok, "maar we wilden niet nog eens extra bijdragen."


Pasen vieren in het hart van Aalten

AALTEN - Op zondag 1 april is het Pasen. Voor christenen is Pasen het feest van de opstanding van Jezus Christus. Over de hele wereld wordt dit door christenen gevierd. Zo ook in Aalten. Iedere kerkdienst of samenkomst zal die ochtend in het teken staan van Jezus' opstanding.

De christenen in Aalten willen Pasen niet alleen binnen de eigen kerken vieren. Zij willen dit feest, over kerkmuren heen, samen met elkaar beleven. Vorig jaar zijn er, op dit initiatief van het Beraad van Kerken, zo'n duizend mensen samengekomen op de Markt.

Ook dit jaar wordt er vanuit de verschillende kerken samen naar de Markt getrokken om elkaar daar om 11.00 uur in een korte bijeenkomst ontmoeten.