De Bredevoortse Boekenmarkt. Foto: Leo van der Linde
De Bredevoortse Boekenmarkt. Foto: Leo van der Linde Foto:

Internationale Paasboekenmarkt op nieuwe locatie

BREDEVOORT - Dit jaar bestaat Bredevoort Boekenstad 25 jaar. Dit jubileum wordt in augustus uitgebreid gevierd in de boekenstad. Na 25 jaar is het echter ook tijd voor vernieuwing: de Bredevoortse boekenmarkten verplaatsen van het centrum naar culturele vrijplaats de Koppelkerk, aan de rand van het stadje. De eerstvolgende boekenmarkt op Tweede Paasdag – de Internationale Paas Boekenmarkt – luidt het nieuwe boekenseizoen in.

Sinds jaar en dag vinden in het centrum van Bredevoort vele boekenmarkten plaats. De organisatie van de boekenmarkten werd echter een dagje ouder en vond het tijd om het stokje door te geven. De organisatie klopte aan bij culturele vrijplaats de Koppelkerk.

De boekenmarkten passen naadloos in het culturele programma van de Koppelkerk, dat reikt van exposities en literaire cafés tot concerten en debatten. De jonge directrice en het team van enthousiaste vrijwilligers omarmden het plan en schreven een nieuwe visie op de boekenmarkten.

Op Tweede Paasdag vindt de Internationale Paas Boekenmarkt dus plaats op het buitenterrein van de Koppelkerk. Pal aan de toeristische parkeerplaatsen van Bredevoort, en duidelijk zichtbaar vanaf de drukke weg richting Winterswijk en Aalten (N318). Tweede Paasdag is tevens de laatste dag dat men de expositie Achterhoekse Meesters in de Koppelkerk kan bezoeken. In het centrum van Bredevoort kan men genieten van diverse horecagelegenheden, zoals Stadsbrouwerij De Borghman die met Pasen zijn nieuwste biertje lanceert: de Starcke Borgh, een unieke combinatie van bier en koffie.
Boekhandelaren kunnen zich voor de boekenmarkten aanmelden via www.boeken-bredevoort.nl. Ook particulieren kunnen hier terecht voor hun inschrijving voor de particulieren boekenmarkt op zondag 15 juli.