Dagtocht Groei & Bloei

AALTEN - Liefhebbers van tulpen kunnen met Groei en Bloei, afdeling Aalten en omstreken naar het Tulpenfestival 2018 in de Noordoostpolder.

Bij voldoende deelname gaat de Groei en Bloei-afdeling op 28 april hier naar toe. Het is de bedoeling dat er, naast een toer langs grote bollenvelden ook enkele tuinen worden bezocht, als eerste de tuinen van Lipkje Schat, waar men koffie met gebak kan krijgen en daarna een rondleiding. Daarna naar de Goldhoorn Gardens, waar de deelnemers lunchen en ook een rondleiding krijgen. 's Middag gaan ze dan nog naar De Pegasushof en als laatste naar de Stekkentuin. Ook daar is er een rondleiding en wat lekkers te eten en drinken. De bus vertrekt om 8.00 uur uit Aalten (NS Station) en om circa 8.15 uit Varsseveld. De terugtocht is gepland om 17.00 uur. Kosten voor deelname zijn 60 euro.
Opgeven kan tot uiterlijk 7 april bij Dinie Oortgiesen, via penningmeester.gbaalten@gmail.com of tel. 0573-461577.


Themabijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?'

ACHTERHOEK/DOETINCHEM - FNV Senioren Achterhoek nodigt leden en andere belangstellenden uit voor de bijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?' op maandag 23 april van 13.30 tot 16.00 uur. De deur van Horeca Totaalcentrum De Kruisberg, Kruisbergseweg 172, Doetinchem is open vanaf 13.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over alle onderwerpen waarmee men te maken krijgt als thuis wonen echt niet meer kan en opname in een verpleeghuis aan de orde is. Voorzitter Senioren Achterhoek Bennie Wieggers zal de aanwezigen welkom heten, waarna Jeroen Willemsen, onafhankelijk cliëntondersteuner bij Zorgbelang uitleg geeft. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 6 april door een e-mail te sturen met gegevens (leden ook graag hun lidmaatschapsnummer) naar bwieggers66@gmail.com, te bellen met 06-104 80 718 of een brief te sturen naar FNV Senioren Achterhoek, Kervelseweg 11 d, 7255 BE Hengelo.


Bekroonde western bij Filmtheater Schiller

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont op donderdag 5 april vanaf 20.00 uur de bekroonde film Brimstone . De entree kost zeven euro.

De negentiende eeuw. Liz is een jonge vrouw die een gelukkig leven leidt, totdat een duivelse priester in het dorp verschijnt en alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten. Maar Liz is een doorzetter, geen slachtoffer. Een krachtige vrouw die terugvecht voor een beter leven waar zij en haar dochter recht op hebben.

Na Oorlogswinter uit 2008 was het ruim zeven jaar wachten op de film van regisseur Martin Koolhoven. Brimstone is een Nederlandse productie met een internationale allure, die ook ver buiten de landsgrenzen op bewondering kon rekenen. Nu is er die verwachte western waar Koolhoven zo lang aan gewerkt heeft. Het resultaat mag er zeker zijn al zullen de meningen verdeeld zijn. Koolhoven heeft ontegenzeggelijk een epische film afgeleverd die uitblinkt in een overdonderd scenario, heel fraai camerawerk - een prachtige klassiek getinte score van Tom Holkenborg - en een uitmuntende cast waarin vooral Fanning en Pearce uitblinken. De visie en het vakmanschap van Koolhoven staan buiten kijf. Het was het wachten meer dan waard.

Brimstone heeft in totaal 9 nominaties en won vele prijzen waaronder 3 Gouden Kalveren; Beste scenario (Martin van Koolhoven en Beste vrouwelijke bijrol (Carice van Houten).


BRUUT! met superjazz bij LSAmusic

AALTEN - BRUUT! brengt superjazz bij LSAmusic, op zondag 8 april vanaf 15.00 uur in Oerkroeg Schiller.

BRUUT! swingt enorm en liet de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. De afgelopen jaren deed de band bijna alle continenten van de wereld aan. Onder meer Japan, Polen, Burkina Faso, Spanje, Turkije, Zuid-Afrika en Duitsland stonden op het tourschema en het kwartet was te zien op festivals als Tokyo Jazz, Glimps, National Arts, Istanbul Jazz, North Sea Jazz en Noorderslag. Vorig jaar is BRUUT!s nieuwste album Superjazz verschenen. Het album is net zo uiteenlopend geworden als de muziek waar BRUUT! zich door laat inspireren.
BRUUT! is: Maarten Hogenhuis – sax, Folkert Oosterbeek – hammond, Thomas Rolff – double bass en Felix Schlarmann – drums.
De entree voor LSA-donateurs en -sponsoren is uiteraard gratis. Voor de overige muziekliefhebbers zijn er e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl. voor tien euro per persoon. Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket of LSAmusic donateurskaart, geen losse kaartverkoop.