Joost Rasing (rechts) probeert Dirk Muis van SC Genemuiden uit te spelen. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV wint dik verdiend met 4-1 van koploper SC Genemuiden

AALTEN - AZSV heeft koploper SC Genemuiden dik verdiend met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd en drie belangrijke punten gepakt in de strijd om handhaving in de hoofdklasse B. Door de overwinning klimt AZSV weer twee plaatsen, maar het blijft spannend onderaan de ranglijst.

Dennis van Toor zette Yordi Orriëns achter de spitsen en Max Jansen op zijn positie in het centrum van de verdediging. Rik van der Eerden en Kars Vierwind waren terug in de selectie, maar begonnen beiden op de bank. De Aaltense roodwitten begonnen goed aan het duel en al binnen vijf minuten tikte Yordi Orriëns de bal naast uit een voorzet van Freek Mulder. Twee minuten later trapte doelman Raymond Beukeveld de bal slecht weg maar schoot Yeftha Nyamsangya de bal naast het Genemuidense doel. Na ruim elf minuten kwam AZSV op voorsprong. Robbin Thuss stuurde Joost Rasing diep, maar Beukeveld redde goed op diens inzet. De rebound kwam echter voor de voeten van Brian Hogeweide, die beheerst met binnenkant voet de 1-0 scoorde. Zeven minuten later kopte Freek Mulder de bal op de paal uit een corner van Niek te Veluwe. Daarna had AZSV twee keer geluk bij een corner van de gasten. Twee keer moesten AZSV-ers op de doellijn redding brengen. Eerst Bram Rensing na een corner van Omar Kavak en een overstapje van Danny Menting. Nog geen minuut later moet Matthijs Ebbers redding brengen na een corner van Erik Rotman. Daarna was het weer AZSV wat de klok sloeg. Een lob van Yordi Orriëns werd bij de tweede paal net gemist door Brian Hogeweide, op het half uur moest Erik Rotman de bal net voor Orriëns wegwerken uit een voorzet van Robbin Thuss en twee minuten later moest Rotman wederom zijn doelman te hulp schieten bij een inzet van Joost Rasing. Meteen daarna kopte Freek Mulder net naast uit een vrije trap van Niek te Veluwe en vier minuten voor de pauze bracht Raymond Beukeveld redding op een schot van Yeftha Nyamsangya. AZSV ging rusten met een 1-0 voorsprong en het gevoel dat het ruimer had kunnen leiden.

Meteen na de pauze werd dat gevoel ook in de praktijk gebracht. Het werd een spectaculair begin van het tweede bedrijf, want binnen elf minuten werd er vier keer gescoord. Na twee minuten scoorde Yordi Orriëns uit een voorzet van Niek te Veluwe de 2-0 en weer twee minuten later scoorde Brian Hogeweide zijn tweede treffer van de middag op aangeven van Robbin Thuss, 3-0. Daarna zette Genemuiden even aan en drukte het AZSV terug in de eigen verdediging. Uit een corner van Omar Kavak scoorde verdediger Dirk Muis met het hoofd de 3-1. Gelukkig voor de gemoedstoestand van Dennis van Toor scoorde Yeftha Nyamsangya drie minuten later alweer de 4-1. De Winterswijker kreeg de bal wat gelukkig mee en omspeelde doelman Beukeveld en kon eenvoudig de bal in het lege doel tikken.

Net voor de 3-1 viel aanvoerder Freek Mulder uit met een blessure en moest Yordi Orriëns terug naar de defensie. Na de 4-1 van Nyamsangya kwam AZSV niet meer in de problemen en hadden de roodwitten zelfs nog een paar keer kunnen scoren. Joost Rasing miste net bij de tweede paal uit een vrije trap van Yordi Orriëns en verzuimde zijn goede optreden met een doelpunt te belonen. Kort daarna had hij opnieuw een goede actie en zag hij zijn schot net over de kruissing in de ballenvanger verdwijnen. Ook de ingevallen Kars Vierwind schoot net naast het doel van Beukeveld. Rik van der Eerden kwam ook nog een kwartier in het veld voor Robbin Thuss en zag een inzet van hem gekeerd door Beukeveld, die de bal over het doel tikte. In de laatste tien minuten waren er geen kansen meer en kon AZSV makkelijk de wedstrijd uitspelen.