Een voorbeeld van een fraai versierd ei. Foto: PR
Een voorbeeld van een fraai versierd ei. Foto: PR Foto:

25 jaar paaseierenmarkt Reurei op palmzondag

HAARLO - Met Pasen en het voorjaar in aantocht is het weer tijd voor Reurei, die plaatsvindt op 24 en 25 maart bij HCR Prinsen, Eibergseweg 13 in Haarlo.

In de sfeervolle zaal zullen kunstenaars uit Duitsland, Frankrijk, België Oekraïne en Iranië laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl, aquarel of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en niet een hetzelfde. Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kan men ook de trotse eigenaar worden van een dergelijk prachtig versierd ei. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maken het bezoeken van de paaseierenbeurs meer dan de moeite waard.
Op 25 maart, Palmzondag, wordt 25 jaar Reurei gevierd. Reurei in 1992 opgericht door het echtpaar Kok en echtpaar Mol. Reurei groeide snel en was binnen enkele jaren een landelijk bekende eierenmarkt. Duizenden bezoekers kwamen jaarlijks naar Ruurlo en later naar Haarlo om Reurei op Palmzondag te bezoeken. Het aantal kunstenaars loopt de laatste jaren helaas terug omdat de kunst niet wordt uitgeoefend door jongeren, maar Reurei 2018 wordt nog steeds met het zelfde plezier en passie georganiseerd.
De eierenmarkt is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De entree kost drie euro.


www.reurei.nl
www.facebook.com/reurei

Prachtig versierde eieren. Foto: PR