Tejatertick. Foto: PR
Tejatertick. Foto: PR Foto:

Tejatertick met Henrik Ibsens
'Hedda Gabler'

WINTERSWIJK - De regionale toneelvereniging Tejatertick heeft dit jaar gekozen voor een toneelstuk van de bekende Noorse schrijver Henrik Ibsen: 'Hedda Gabler', een echte toneelklassieker, geschreven in 1890. Hedda Gabler gaat over de positie van de vrouw binnen het huwelijk, over (on)macht en over de zinloosheid van het leven. Wie heeft de macht? Wie denkt dat hij of zij de macht heeft? Wat is waar en wat niet? Het stuk wordt gespeeld op zaterdag 14 april, aanvang 20.00 uur in De Storm, zaterdag 21 april vanaf 20.00 uur in het Janstheater in Lochem en zondag 22 april vanaf 15 uur in het Barghse Huus in 's-Heerenberg.

Met dit stuk viert Tejatertick, opgericht in 1983, haar 35-jarig bestaan. Lineke Voltman, speelster vanaf het eerste uur, neemt met 'Hedda Gabler' na 35 jaar afscheid van Tejatertick.

Net getrouwd en doodongelukkig keert Hedda Tesman, voorheen Gabler, terug na een lange huwelijksreis. Ze leeft in huis, zoals het een vrouw uit de negentiende eeuw betaamt. De mannen gaan op stap, verkennen de wereld en discussiƫren over wereldproblematiek; Hedda niet. Met alle ongemakken van de huwelijkse staat probeert ze er het beste van te maken. Ze probeert op allerlei manieren invloed te hebben op mensen, om zo iets meer te doen dan 'zich vervelen'. Als er 'eindelijk' iets gebeurt in haar leven neemt ze zelf het heft in handen. Deze buitenkans kan ze niet laten schieten. De vraag is echter of zij werkelijk zelf de touwtjes in handen heeft, of dat anderen toch blijven bepalen hoe de wereld draait.

Online kaartverkoop voor de voorstellingen via de website.


www.tejatertick.nl