RTV Slingeland twee rechtstreeks over verkiezingen

WINTERSWIJK - TV Slingeland verzorgt op 20 en op 21 maart twee rechtstreekse televisie-uitzendingen in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Op 20 maart tussen 19.00 en 20.00 wordt een gesprek met de lijsttrekkers uitgezonden. Die blikken in dat uur terug op de campagne. Op de dag van de verkiezingen, 21 maart, is er vanuit de hal van het gemeentekantoor een live programma, waarin uiteraard de uitslagen worden gemeld en gesprekken met winnaars en verliezers worden gevoerd. Dat programma begint om 21.30 uur en eindigt naar verwachting om 23.30 uur.

Omdat het tijdstip van de uitslagen onzeker is, zendt TV Slingeland tussendoor een aantal eerder opgenomen reportages uit. Zo heeft GKC-scholier Jesse Nijmeijer burgmeester Bengevoord op de verkiezingsdag op de voet gevolgd en daar doet hij verslag van. Ook heeft TV Slingeland door de verkiezingsdag heen de opkomstontwikkeling gevolgd en ook daarvan zit een reportage in de uitzending. Een ander programma-onderdeel is de uitslag van de scholierenverkiezingen op het Gerrit Komrij College op 27 februari. Daar kreeg D66 naar raadsverhoudingen omgerekend maar liefst 8 zetels, Groen Links er 4 en Kansrijk Winterswijk er 3. Die scholierenverkiezingen waren niet representatief, maar geven wellicht toch een trned onder jongeren aan. De raadskandidaten kunnen in de rechtstreekse uitzending van 21 maart daar nog eens op reageren. Presentatie van de uitzending is in handen van Jan Rietman.
De uitzendingen op 20 en 21 maart zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Winterswijk, Autoschade Winterswijk, audiciens/opticiens Horen & Zien, het Hypotheek Advies Centrum en Brouwerij Wentersch.


Btw-vrij kopen bij Multimate

GROENLO - Multimate Bouwmarkt in Groenlo heeft voor zaterdag 24 maart aantrekkelijke acties op het programma staan. Zo is het 'btw-vrije zaterdag' in de bouwmarkt aan de Parallelweg 3 in Groenlo. Dat betekent dat de klant aantrekkelijke kortingen kan verwachten. Maar daarnaast zijn er ook nog mooie prijzen te winnen. Elke klant maakt deze zaterdag kans op een VIP-ballonvaart voor twee personen, ter waarde van 650 euro, of op een Kärcher Window Vac ter waarde van 64,95 euro. Van deze superhandige raamwisser worden 220 exemplaren verloot. Meedoen aan deze acties is eenvoudig: in de winkel de bon invulllen en in de inleverbox gooien. Voor 31 maart ontvangen alle winnaars persoonlijk bericht.


Avond over Vrijmetselarij

WINTERSWIJK - Woensdag 28 maart vanaf 20.00 uur is er gelegenheid om een kijkje te nemen in het gebouw van de Vrijmetselaarsloge 'De Achterhoek', Jeugdkerkstraat 6 te Winterswijk

Rob Wissema zal de aanwezigen inwijden in de vrijmetselarij. Hij begint met een korte lezing (Bouwstuk) met de titel: "Wat betekent vrijmetselarij voor mij en mijn omgeving?". Daarna is er veel ruimte voor vragen en gesprekken met individuele leden en bezichtiging van het gebouw. De toegang is gratis. Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar.


Inloop voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 26 maart van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 23 april, 28 mei, 25 juni, 27 augustus, 24 september, 15 oktober, 19 november en 10 december.


Mantelzorgcafé

WINTERSWIJK - Op donderdagmiddag 22 maart is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers kunnen elkaar elkaar ontmoeten bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur. Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Praten kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed. Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdagmiddag 22 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 22 november en 20 december bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl