Lenny Kuhr in de Koppelkerk. Foto: PR
Lenny Kuhr in de Koppelkerk. Foto: PR Foto:

Optreden Lenny Kuhr in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op vrijdag 30 maart treedt de bekende Nederlandse singer-songwriter Lenny Kuhr op in de Koppelkerk in Bredevoort. Het is bijna vijftig jaar geleden dat Lenny Kuhr het Eurovisie Songfestival won met haar lied 'De Troubadour'.

Het Eurovisie Songfestival was een begin een carrière die nog steeds voortduurt. Na een lange stilte veroorzaakt door haar stemverlies maakte Lenny Kuhr in 2004 haar comeback in de theaters. Zeven succesvolle theaterprogramma's later, treedt Lenny Kuhr in de Koppelkerk op met haar voorstelling 'Gekust door de eeuwigheid'.

Haar voorstelling steunt op twee pilaren. De ene is het diepe heimwee dat Lenny als kind voelde en dat de grondtoon is van ieder mens. De tweede pilaar is: waar trekt dat heimwee ons naar toe?

Een spannende ontroerende en vitale voorstelling die menig hart zal raken, zowel om de inhoud en de zeer persoonlijke verbindende teksten als door de muziek die zich zeer transparant, vurig en verfijnd laat horen. Er wordt met minimale geluidsversterking gewerkt. Links en rechts van Lenny Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

Het concert in de Koppelkerk in Bredevoort op vrijdag 30 maart begint om 20.30 uur; de zaal is open vanaf 20.00 uur. De entree kost vijftien euro. Reserveren: www.koppelkerk.nl / 0543-216 005.


Afscheid van Toonkunst met Johannes Passion

WINTERSWIJK - Op Palmzondag 25 maart geeft Toonkunst Oost Achterhoek voor de laatste maal een concert; de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Na 152 jaar neemt Toonkunst afscheid van haar oratorium-minnend publiek.

De Johannes Passion werd voor het eerst in 1952 door het Toonkunstkoor in het repertoire opgenomen en is tot 2011 nog 13 keer uitgevoerd. Met deze 14e uitvoering sluit Toonkunst haar lange koortraditie af. Met name het slotkoor en het slotkoraal passen naadloos mooi aan bij dit afscheid.
De Johannes Passion is het lijdensverhaal naar het evangelie van Johannes,aangrijpend door de felle en dynamische koorpassages en aria's. De historische instrumenten van Concerto Barocco realiseren een klankkleur waardoor u ervaart wat Bach als componist wilde laten horen en voelen.
De algehele leiding is in handen van Iassen Raykov.
Het concert begint om 15.00 uur en wordt gehouden in de Jacobskerk, Markt, Winterswijk.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor, bij foto Lieverdink, Weurden 38a, Winterswijk en via de leden. Kosten voor het middenschip 22,50 euro en zijbeuk 15 euro, aan de kassa 2,50 euro meer.


www.toonkunst.com


Frühschoppen met
Singing Sisters en
Catores Amant Humores

HENXEL - Op zondag 25 maart vanaf 11.30 uur is er een koffieconcert annex frühschoppen met de Singing Sisters en Cantores Amant Humores (wat zoveel betekent als 'Koor dat wel van een geintje houdt') in de Emmaschool aan de Vredenseweg 170 in Henxel. Ooit zijn de koren ontstaan als eenmalig gebeuren voor het school- en volksfeest bij de Emmaschool maar uitgegroeid tot twee enthousiaste koren, een dameskoor en een herenkoor. Beide koren oefenen eens per twee weken.

De heren repeteren om de week op dinsdag onder leiding van Arjan Eeltink. Cantores Amant Humores is een shanty koor, zij zingen levensliederen, grappige dialectliedjes, Nederlands-, Duits-en Engelstalige liedjes.

De Singing Sisters oefenen om de week op donderdag waarbij Annette Vreeman de leiding heeft. Zij zingen nummers van de Beatles tot Guus Meeuwis, van Chicago tot Carole King. Met veel plezier en enthousiasme wordt er geoefend maar ook het ontmoeten is erg belangrijk. Er is dan ook altijd tijd voor een praatje met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. De meeste leden komen uit Henxel en Huppel maar er komen ook talenten uit Meddo, Ratum, Kotten, Winterswijk, Aalten en Vreden. Beide koren zingen dus een heel verschillend genre.

Iedereen is van harte welkom op op zondag 25 maart te komen luisteren en elkaar te ontmoeten. De koorleden begroeten hun gasten graag met een kopje koffie vanaf 11.00 uur. Tussendoor is er een pauze. De entree is gratis maar een vrije gift is altijd welkom.