Prachtig versierder eieren te bewonderen op Reurei. Foto: PR
Prachtig versierder eieren te bewonderen op Reurei. Foto: PR Foto:

25 jaar paaseierenmarkt Reurei op palmzondag

HAARLO - Paaseierenmarkt Reurei wordt gehouden op 24 en 25 maart bij Prinsen aan de Eibergseweg 13 in Haarlo.

In de sfeervolle zaal laten kunstenaars uit Duitsland, Frankrijk, België Oekraïne en Iran graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl, aquarel of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en geen ei is hetzelfde. Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kunnen belangstellenden ook een dergelijk prachtig versierd ei kopen. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maken het bezoeken van de paaseierenbeurs meer dan waard.
Op 25 maart wordt gevierd dat dit het 25ste jaar is dat Reurei wordt gehouden. Reurei in 1992 opgezet door het echtpaar Kok en echtpaar Mol. Het was toen een klein evenement. Reurei groeide snel en was binnen enkele jaren een landelijk bekende eierenmarkt. Duizenden bezoekers kwamen jaarlijks naar Ruurlo en later na Haarlo om Reurei te bezoeken. Het aantal ei kunstenaars loopt de laatste jaren helaas terug omdat de kunst niet wordt uitgeoefend door jongeren, maar Reurei 2018 is nog steeds met het zelfde plezier en passie georganiseerd.
Het is ook dit jaar weer gelukt om kunstenaars uit binnen en buitenland op 24 en 25 maart naar Haarlo te halen om samen met het 25-jarig jubileum te vieren.
De eierenmarkt is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3 euro.


www.reurei.nl, www.facebook.com/reurei