Morsepoort is bezig met saneren van asbestdak. Foto: PR
Morsepoort is bezig met saneren van asbestdak. Foto: PR Foto:

Centrum Morsepoort saneert asbestdak

WINTERSWIJK - Op het Morsepoort Bedrijvencentrum aan de Laan van Hilbelink is men begonnen met het saneren van de asbest-dakbedekking. Morsepoort Bedrijvencentrum voldoet hiermee tijdig aan de wetgeving, dat in Nederland na 2024 alle asbestdaken moeten zijn verwijderd. Bij Morsepoort Bedrijvencentrum gaat het om 1400m². Het dak zal vervangen worden door geïsoleerde dakpanelen waardoor de ruimte beter geschikt is voor gebruik. Het Morsepoort Bedrijvencentrum is met deze verwijdering van het asbest geheel vrij van asbest dakbedekking. Er zijn op Morsepoort nog verschillende ruimtes en kantoren te huur.


Infobijeenkomst
Achterhoekse Popmuziek

ACHTERHOEK - De Dag van de Achterhoekse Popmuziek viert dit jaar haar eerste lustrum. Op 17 november vindt de vijfde editie plaats en naar verwachting wordt deze groter dan ooit. In aanloop naar dit lustrum is besloten een bijeenkomst te houden op zondagmiddag 25 maart bij BLEND aan de Gasthuisstraat 13 in Doetinchem. De entree is vrij.

Iedereen die mee wil denken over de invulling van, of vragen heeft over deelname aan de vijfde Dag van de Achterhoekse Popmuziek is van harte welkom mee te komen praten. De inloop is vanaf 14.00 uur. Vanaf 15.00 uur geeft de organisatie een presentatie over alle do's en don'ts van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek en staan zij klaar om antwoord te geven op alle vragen die daarna nog over zijn. Alle input is van harte welkom.


Graafschap College wil euregionale academie vestigen in Winterswijk

WINTERSWIJK – Het Graafschap College wil in Winterswijk starten met een nieuw MBO-plusprogramma onder de naam Euregio Academie Willem V.

Het college van burgemeester en wethouders stemde afgelopen dinsdag in met de planontwikkeling voor de Euregio Academie Willem V en is bereid financieel bij te dragen aan dit initiatief.

Breed
Het doel van het nieuwe opleidingenprogramma is om huidige en potentiële werknemers (MBO plus-niveau) op te leiden, zodat ze breed inzetbaar zijn in de regio, ook aan de andere kant van de grens. Door een combinatie van een sterke economie en daling van de potentiële beroepsbevolking zullen bedrijven in de Achterhoek steeds moeilijker aan goed gekwalificeerd personeel kunnen komen. De plannen voor de Euregio Academie Willem V helpen bedrijven in de grensstreek in de groeiende vraag naar goed opgeleid personeel.
Binnen de Euregio en zelfs breder is dit concept uniek. Door deze ontwikkeling ontstaat er een toekomstbestendige bijdrage aan het Achterhoeks en Euregionale onderwijs, de economie en werkgelegenheid. Het Graafschap College heeft hierover al afspraken met Saxion en is in gesprek met de HAN en Artez om dit programma ook met hen te ontwikkelen en aan te bieden.

"De Euregio Academie Willem V is een geweldig initiatief van het Graafschap College dat de Achterhoek goed kan helpen om de krimp in de komende jaren aan te pakken", zegt wethouder Ilse Saris.
Het Graafschap College wil met het nieuwe programma mensen opleiden voor een diploma dat aan beide zijden van de grens wordt erkend. De school streeft met dit programma naar een de combinatie van leren en werken en zoekt daarvoor de samenwerking met bedrijven in de Euregio en ondersteuning van de euregionale arbeidsmarkt. Daarnaast wil het Graafschap College nauw gaan samenwerken met andere opleidingsinstituten, zoals Saxion Hogeschool, Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en zo mogelijk met ARTEZ.

De Regio Achterhoek heeft inmiddels ingestemd met het project. De projectaanvraag moet nog wel worden goedgekeurd door de provincie Gelderland.


Gasleiding geraakt bij werk aan Meenkmolenweg

WINTERSWIJK/CORLE - De brandweer van Winterswijk is woensdag 14 maart omstreeks half één in de middag uitgerukt voor een melding van gaslekkage aan de Meenkmolenweg in Winterswijk-Corle.

Ter plaatse aangekomen heeft de brandweer de situatie in ogenschouw genomen en veilig verklaard. Bij graafwerkzaamheden was een leiding van 32 mm geraakt. Met borden langs de weg wordt aangegeven dat er plaatselijk een gaslek is zodat rokende voorbijgangers gewaarschuwd zijn voor gevaar. Liander is ter plaatse op de lekkage te repareren. Het is niet bekend hoeveel huishoudens er door de lekkage van gas afgesloten zijn. Het lek is ontstaan toen iemand afrasteringspalen in de grond sloeg. Omdat de leiding maar op 70 cm diepte ligt, werd deze al snel geraakt.