Pasen in Villa Mondriaan

WINTERSWIJK - Pasen begint al vroeg dit jaar in museum Villa Mondriaan. Zo wordt tijdens het Open Kinderatelier op de koopzondag op 25 maart al volop geknutseld in paassfeer. Ook is het museum het gehele Paasweekend geopend.

Net als altijd opent tijdens de koopzondag op 25 maart het Open Kinderatelier haar deuren. Ditmaal kunnen kinderen tussen 11:00 uur en 13:00 uur hun eigen Mondriaanpaasei beschilderen. Terwijl de kinderen zich vermaken met het knutselen, kunnen de volwassenen (maximaal twee volwassenen per kind) voor de gereduceerde toegangsprijs van zeven euro het museum in om de nieuwe tentoonstelling Terug naar toen te bekijken. De audiotour en een kop koffie of thee zijn bij de entreeprijs inbegrepen.
Museum Villa Mondriaan is daarnaast zowel op Eerste als Tweede Paasdag geopend voor publiek, van 11 tot 17 uur. Na de Paasbrunch kan dus met de hele familie de nieuwe tentoonstelling 'Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd' bezocht worden. Kinderen kunnen in dat weekend een speciale Mondriaanpaaskleurplaat maken. Als de kleurplaat af is, staat er een leuke Paasverrassing voor ze klaar.


Classic WM zoekt projectleden voor Franse opera

WINTERSWIJK - Op 4 november 2018 zal ClassicWM in De Storm een concert verzorgen met louter Franse muziek: l'Opéra et Chansons. De Franse opera heeft prachtige bekende melodieën voortgebracht: de Parelvissers, Carmen, Habanera. Het is een greep uit de stukken die Classic WM ten gehore zal brengen. De Franse opera doet niet onder voor de Italiaanse. Echter, een programma met alleen Franse stukken is een zeldzaamheid. Voor dit concert zoekt ClassicWM projectleden, alle stemmen zijn welkom. Belangstellenden kunnen aanschuiven bij de repetitieavonden op maandagavond in De Klephoorn, vanaf 20.00 uur. Aanmelden kan tot 31 maart bij via het mailadres projecten@classicwm.nl.


Musica Jacobi met passion

WINTERSWIJK - De Jacobscantorij zingt zondagavond 25 maart om 19.30 uur voor het elfde achtereenvolgende jaar een Engelstalige passie in de Jacobskerk te Winterswijk.

Van William Lloyd Webber wordt The Saviour gezongen. Lloyd Webber (1914-1982) componeerde dit omvangrijke werk in 1961. Nog geen tien jaar later creëerde zijn zoon Andrew de beroemde rock-opera Jesus Christ Superstar. The Saviour is een avontuurlijk werk, waarbij Lloyd Webber sr. harmonische en melodische experimenten niet uit de weg gaat. Die klankwereld is ongetwijfeld van invloed geweest op de ontwikkeling van de jonge Andrew. Het is een intrigerend, maar vrijwel onbekend gebleven werk dat slechts sporadisch op het continent wordt gezongen. Aan de uitvoering wordt medewerking verleend door tenor Ben Stevens en bas Peter Arink. Jan Willem Docter bespeelt de vleugel, de algehele leiding is in handen van cantor Wim Ruessink. De uitvoering begint om 19.30 uur (let op afwijkende aanvangstijd!) en duurt ongeveer een uur. De kerk is open om 19.00 uur. De toegang is vrij, wel wordt aan de uitgang een gulle vrije gift gevraagd.


Taizékoor in Winterswijk

WINTERSWIJK - Al zo'n zes jaar zingt in Groenlo een regionaal Taizékoortje. Sinds dit jaar is de repetitieruimte verhuisd naar Winterswijk, aan de Pasbree nr. 72. Onder leiding van Herna en Peter Westera repeteert het koor elke tweede en vierde dinsdagavond van de maand van 19.30 tot 20.30 uur.

Het koor zingt meer dan 100 Taizéliederen in de oorspronkelijke taal en het juiste tempo. Deze originele teksten geven immers het best de verbondenheid van alle volken weer. Er is nog plaats voor enkele nieuwe zangers en zangeressen. Het koor wil door het (meerstemmig) ondersteunen van de gemeentezang ook graag meewerken aan Taizévieringen in Winterswijk en omgeving. Info: 0543 – 51 58 29 en p.westera@pianowestera.nl.


Beiaardier viert verjaardag Bach

WINTERSWIJK - Woensdag 21 maart is het 333 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach het levenslicht zag in Eisenach. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit verzorgt beiaardier Wim Ruessink een speciale bespeling op het carillon van de Jacobstoren te Winterswijk. Op het programma staan werken van Bach. Zo klinken onder andere arrangementen van de sonate g-moll voor viool-solo, de beroemde Air en het slotkoor van de Mattheuspassion. De bespeling begint om 10.30 uur en is goed te beluisteren vanaf de Markt en (bij gunstige wind) ook vanuit de notaristuin. Het programma is te verkrijgen bij de torendeur.