Routinier Manuel Marwa was één van de doelpuntenmakers. Foto: PR
Routinier Manuel Marwa was één van de doelpuntenmakers. Foto: PR Foto:

Fiets- en wandelbeurs op slotdag vierdaagse

WINTERSWIJK - Op vrijdag 29 juni, de slotdag van de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, is er bij het start- en finishpunt een beurs met alles wat met recreatief fietsen en wandelen te maken heeft. Deze beurs vindt plaats op het plein tussen de voetbalvelden op sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg. Bij regen wordt er een grote overkapping opgebouwd. Naast fietsen en fietstoebehoren worden ook kleding, schoeisel, navigatie-apparatuur en kaartmateriaal getoond. Ook kunnen bedrijven uit de toeristische sector en fiets-wandelorganisaties zich presenteren. Demonstraties en proefritjes met nieuw materiaal zijn uiteraard ook welkom.

De beurs is niet alleen maar toegankelijk voor de duizenden deelnemers aan de Fiets4daagse, maar ook voor andere belangstellenden. De beurs is van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is voor iedereen gratis. Ook voor de exposanten zijn er geen kosten, zij dienen zich echter wel minimaal twee weken van te voren per mail aan te melden bij de organisatoren via info@wfevenementen.nl.

Van dinsdag 26 juni tot en met vrijdag 29 juni is er de vijfde editie van het fietsevenement. Deze lustrumeditie wordt naast genoemde beurs iedere dag opgeluisterd met vele muzikale optredens. De routes zijn ook dit jaar weer geheel vernieuwd. Gekozen kan worden uit tochten van 25, 40 of 60 kilometer. Er worden duizenden deelnemers verwacht, waaronder vele fietstoeristen die in deze periode in en rondom Winterswijk verblijven. Er kan iedere dag tussen 9.00 en 12.00 uur worden gestart.

Naast de grote Fiets4daagse organiseert WFevenementen ook nog een tweetal tochten voor zowel wandelaars als fietsers. Op zondag 27 mei zijn er de Naobertochten: 15 kilometer wandelen, 40 of 60 kilometer fietsen. Start en finish hiervan zijn bij recreatiepark Het Winkel in de Brinkheurne. Halverwege is er een pauze bij gebouw Juliana in Het Woold, alwaar de mensen van zorgboerderij D'n Gaorden voor enkele activiteiten zorgen.
Op zondag 2 september worden de Hamalandtochten vanaf recreatiepark Sevinkmolen georganiseerd, ook dan weer met een wandeltocht van 15 kilometer en fietstochten van 40 of 60 kilometer.


www.wfevenementen.nl
fiets4daagsewinterswijk.nl


Gonemo toont zich opnieuw reuzendoder

WINTERSWIJK - Gonemo heeft zich weer eens een reuzendoder getoond. Tegen titelkandidaat ATIK uit Apeldoorn heeft de Winterswijkse formatie vriend als vijand verrast door met 6-2 te winnen.

De voortekenen waren in het voordeel van de Apeldoorners, want zij zijn nog volop in de race om het kampioenschap in de Hoofklasse G. Als ploeg met het minste aantal verliespunten in de competitie waren de bezoekers logischerwijs favoriet in het duel tegen Gonemo.
Ondanks dit gegeven bleek Gonemo bestand tegen de druk. De gasten uit Apeldoorn hadden weliswaar een optisch overwicht, maar tot aan de rust bleef Gonemo prima weerstand bieden. Gonemo-aanvaller Menno Stemerdink bracht zijn team na een opgelopen achterstand langszij, 1-1.
Na de pauze schoot Saïdjah Johannis Gonemo naar een voorsprong, maar nog geen twee minuten later trok ATIK de stand gelijk, 2-2. Vanaf dat moment versnelden de Apeldoorners het tempo, echter Gonemo gaf geen krimp. Verdedigend stond het goed bij de Winterswijkers en het ideaalplaatje was geboren.
Gonemo loerde op de counter en maakte de scoringskansen met dodelijke precisie af. Respectievelijk Menno Stemerdink, Nick Houwers, Dimitri Dekker en routinier Manuel Marwa brachten kampioenskandidaat ATIK een gevoelige 6-2 nederlaag toe.


Meidentraining ter voorbereiding op Paasvoetbaltoernooi

WINTERSWIJK - FC Winterswijk verzorgt in samenwerking met BeweegWijs twee trainingen voor de meiden van groep 7 en 8 van de basisschool als voorbereiding op het Paasvoetbaltoernooi, dat plaats vindt op 30 maart op de velden van FC Winterswijk.

De trainingen zijn op 21 maart en 28 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur bij FC Winterswijk. Deelname is gratis. De trainingen zullen worden verzorgd door dames van FC Winterswijk. Opgeven kan via de website www.actiefwinterswijk.nl of via een mailtje naar meiden@fcwinterswijk.nl, onder vermelding van de school die wordt bezocht. Meer informatie: Liza ten Pas: liza_tenpas@live.nl of Suzanne Spexgoor: suzanne@beweegwijs.nl.


Marek en Maaike winnen

WINTERSWIJK - Vorig weekend heeft Marek Egbers een mooie vierde prijs behaald met Farytales Quinerve. Dit deden ze in het M springen, categorie D. De wedstrijd werd verreden in Bathmen.

Dit weekend trotseerden Maaike Klomps en haar Haflinger Haaijke van de Bekenpieper de kou en reden richting Gendringen. Daar werd een dressuurwedstrijd verreden speciaal voor Koudbloeden. Deze combinatie startte in de klasse M2 en wist daar twee keer een eerste prijs te bemachtigen met 187,5 en 190 punten.

De onderlinge wedstrijd die gepland stond voor dit weekend werd vanwege de weersomstandigheden afgelast.