Dement of gewoon vergeetachtig?

LICHTENVOORDE - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert op woensdag 24 juni van 20.00 tot 21.30 uur een Alzheimer Café bij de Antoniushove in Lichtenvoorde. Thema van deze maand: vergeetachtigheid of dementie?

Geheugenproblemen worden soms verward met dementie, terwijl dat niet nodig is. Mensen die depressief zijn, hebben bijvoorbeeld ook last van vergeetachtigheid of moeite met concentreren. Daarnaast komt normale 'ouderdomsvergeetachtigheid' voor. Als iemand ouder wordt, kost het meer moeite om nieuwe informatie op te slaan en eerder opgeslagen informatie weer op te halen. Veel ouderen gaan zich daarom zorgen maken over hun geheugen. Ze zijn bang dat hun vergeetachtigheid een voorteken is van dementie.

Waarop moet men letten om na te gaan of er sprake is van dementie of normale vergeetachtigheid? Dokter Onaka, geriater in het Steekziekenhuis Koningin Beatrix, zal u daar woensdag 27 juni antwoord op geven. De avond start om 20.00 uur maar vanaf 19.30 uur is de zaal van het Grand Café in woonzorgcentrum Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat 33 geopend. Aanmelden is niet nodig.

Iedere vierde woensdag van de maand organiseert de afdeling Oost-Gelderland deze avonden. Ze zijn bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Voor meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of telefonisch 06-13514411.